Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Bloomberg: Πολιτικό «χαρακίρι»,... για τη Μέρκελ η ελληνική διάσωση


Bloomberg: Πολιτικό «χαρακίρι» για τη Μέρκελ η ελληνική διάσωση

Αποφάσεις που δεν θα είναι δημοφιλείς στους ψηφοφόρους της ενδέχεται να πάρει η Ανγκελα Μέρκελ για την σωτηρία της Ελλάδας κατά την επικείμενη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου,
αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πολιτικό "χαρακίρι" της Γερμανίδας καγκελάριου, ανάλογο με αυτό του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Όπως τονίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, "το επόμενο βήμα της Μέρκελ είναι να πείσει τους ψηφοφόρους", δηλώνει Ζ. Μερίτ, επικεφαλής του ομίλου ερευνών στις Βρυξέλλες, Friends of Europe. "Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς τη γερμανική κοινή γνώμη με την εικόνα των Ελλήνων που κάθονται άπραγοι, και αυτό έχει περάσει στη συνείδηση του Γερμανού πολίτη", προσθέτει ο κ. Μέριτ.
Μάλιστα, το Bloomberg τονίζει πως ενδεχόμενη αποτυχία να πείσει τα μέλη της κυβέρνησής της, ίσως οδηγήσει τη Μέρκελ σε πολιτικό χαρακίρι, αντίστοιχο με αυτό του προκατόχου της, Γ. Σρέντερ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έχασε σημαντική στήριξη από τους ψηφοφόρους με το "Ατζέντα 2010" πακέτο φορολόγησης και μείωσης επιδομάτων, που από τη μια ενίσχυσε τη γερμανική οικονομία, οδήγησε ωστόσο και στην πτώση της.
"Η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η Μέρκελ μοιάζει λίγο με την περίπτωση του "Ατζέντα 2010", αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιμετώπισε ο Σρέντερ", σχολιάζει ο Ιαν Τεσώ, διευθυντής του European Center of the Carnegie Endowment for International Peace.
Παράλληλα, δήλωσε πως ενώ η ασθενής οικονομία που αντιμετώπιζε ο Σρέντερ ήταν εύκολο να εξηγηθεί στους ψηφοφόρους, είναι πολύ πιο δύσκολο για τη Μέρκελ να απομυθοποιήσει την ελληνική και την ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση. "Η Μέρκελ είναι ο στόχος της οργής της κοινής γνώμης για την Ελλάδα και τις διασώσεις, αν και όλα τα μεγάλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της αντιπολίτευσης, την έχουν υποστηρίξει", τονίζει.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκλογές στη Γερμανία θα είναι πιθανότατα τον Σεπτέμβριο του 2013.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...