Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Τρόικα: Πιθανή αλλά όχι,... εξασφαλισμένη η 6η δόση




Πιθανή αλλά όχι εξασφαλισμένη είναι η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισαν σήμερα με δηλώσεις τους στο Reuters οι επιθεωρητές της τρόικας. «Σημειώνεται πρόοδος, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ο βασικός λόγος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε σήμερα στέλεχος της τρόικας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters για το εάν υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθεί η επόμενη δόση, ύψους 8 δισ. ευρώ, ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως «υπάρχει πάντα κίνδυνος, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Αλλά πιστεύω ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε να καταβάλλουμε το ποσό».
«Προχωρούμε χωρίς προβλήματα όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει το δημοσιονομικό κομμάτι» ανέφερε, ενώ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Το στέλεχος πρόσθεσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, λόγω της μη έγκαιρης σύστασης του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.
Τέλος, ο αξιωματούχος είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση της τρόικας και πότε αυτή θα παραδώσει την έκθεσή της.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...