Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Στα 30 ευρώ,... η πιο φθηνή ταμπλέτα του κόσμου

Μία ημέρα μετά την ετήσια εκδήλωση της Apple, όπου παρουσιάζονται τα νέα της προϊόντα και ακριβώς μία εβδομάδα από την πρεμιέρα της φθηνότερης ταμπλέτας στον κόσμο, της Kindle Fire, μία εταιρεία στην Ινδία αποκάλυψε σήμερα την... «ακόμη πιο φθηνότερη» ταμπλέτα του κόσμου. Πρόκειται για την Aakash που θα κοστίζει περίπου 30 ευρώ.


Οι πρώτες 100.000 συσκευές έχουν ήδη πωληθεί σε κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια.

«Οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, οι φτωχοί είναι αποκλεισμένοι. Το Aakash θα τερματίσει αυτό το ψηφιακό χάσμα», εξηγεί ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Εκπαίδευσης της Ινδίας Kapil Sibal.


Η DataWind, η μικρή βρετανική εταιρεία που ανέπτυξε το tablet ανακοίνωσε ότι το κόστος θα πέσει μόλις η μαζική παραγωγή ξεκινήσει.
  Οι πρώτες αντιδράσεις από τους φοιτητές συνοψίζονται στο ότι χρειάζεται βελτιώσεις αν και είναι μια καλή επιλογή για τους μη έχοντες.
«Αν το δεις από την πλευρά της τιμής μόνο, εντάξει, αλλά όλοι έχουμε λαπτοπ και έχουμε χρησιμοποιήσει iPad, οπότε ξέρουμε τις διαφορές», λέει ο Nikant Vohra, φοιτητής σε σχολή ηλεκτρολόγων – μηχανικών.
Το οικονομικό tablet PC αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το βαθμό διείσδυσης των Ινδών στα ψηφιακά μέσα, προκειμένου να φτάσει η χώρα στα επίπεδα της Βραζιλίας και της Κίνας.
Το Aakash, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τη βρετανική εταιρεία DataWind, συναρμολογείται στην Ινδία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την κυβέρνηση στην επίτευξη του στόχου της να εισάγει την τεχνολογία στην εκπαίδευση.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...