Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Μειώσεις 14% στους μισθούς,... των εργαζομένων στη ΔΕΗ


Μειώσεις 14% στους μισθούς των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Μειώσεις κατά 14% έρχονται στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ μετά την τροποποίηση που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών για τη διάταξη του
νομοσχεδίου που αφορά στις αμοιβές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που παρουσιάζει η "H OnLine" "για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εταιρίες (σ.σ. που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο) το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρίας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009".
Αυτό σημαίνει ότι οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ θα πρέπει να μειώσουν κατά 35% το μισθολογικό κόστος σε σχέση με εκείνο του 2009. Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είχαν υποστεί το 2010 μείωση της τάξης του 21% αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί τους θα "ψαλιδιστούν" κατά 14%.
Η μείωση κατά 35% ισχύει και για τους μισθούς των εργαζομένων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΠΑΠ.
Από τις ρυθμίσεις αυτές επίσης προκύπτει ότι τα ΕΛ.ΠΕ εξαιρούνται τελείως. Δηλαδή, δεν εμπίπτουν ούτε στις νέες διατάξεις αλλά ούτε και σε εκείνες που ορίζουν ανώτατο "πλαφόν" 1.900 ευρώ. Η τελευταία υπενθυμίζεται ότι αφορά τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Πηγή: Ημερησία Online
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...