Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Μόσιαλος: Δεν δεχόμαστε την κατάργηση,... της συλλογικής σύμβασης



«Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης. Εξετάζει μόνο μη μισθολογικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, απορρίπτοντας τα σενάρια περί μείωσης του κατώτατου μισθού. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα», τόνισε.


«Η κυβέρνηση μελετά όσες προτάσεις αποσκοπούν στην αύξηση ανταγωνιστικότητας της χώρας και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

Ωστόσο επέμενε ότι αυτές οι προτάσεις αφορούν σε «μη μισθολογικές παρεμβάσεις», όπως είναι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ανάλογες με αυτές που ήδη έχουν θεσπιστεί για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου η βελτίωση των επιτοκίων και του χρόνου αποπληρωμής.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...