Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2011

Φτιαγμένο αποκλειστικά από αλάτι, αυτό είναι τo πιο "αλμυρό",... ξενοδοχείο στον κόσμο!


Παρόλο που οι περισσότεροι από μας έχουμε συνδέσει αλάτι με το φαγητό, κάποιοι άλλοι ήταν μακράν πιο πρωτοποριακοί. Έτσι, δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο στη Βολιβία από... αλάτι! 
Όσοι έχουν την τύχη να επισκεπτούν το Hotel de Sal, κοντά στο Colchani της Βολιβίας, έχουν τη
δυνατότηρα να απολαύσουν ένα από τα όμορφα αξιοθέατα της χώρας. Οι αχανείς αλυκές του Σαλάρ ντε Ουγιούνι με την άγρια ομορφιά, δίνουν την εντύπωση ότι η γη συναντιέται με τον ουρανό.

Οι αλυκές σχηματίστηκαν ύστερα από από μια σειρά από αλλαγές που σημειώθηκαν σε διάφορες προϊστορικές λίμνες της περιοχής. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλυκές στον κόσμο και βρίσκονται σε υψόμετρο 3.656 μέτρων.
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στις φωτογραφίες θα φανταζόταν κανείς ότι πρόκειται για ένα εξοχικό κάπου κοντά σε μια παραλία, όπου τα πατώματα είναι γεμάτα με άμμο. Όμως αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι ότι παντού υπάρχει αλάτι.Στα τραπέζια, στους τοίχους, στα κρεβάτια ακόμη και στο μπάνιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι τοίχοι του ξενοδοχείου είναι φτιαγμένοι από κομμάτια αλατιού κολλημένα μεταξύ τους με ένα υλικό αντίστοιχο του τσιμέντου, το οποίο επίσης βασίζεται στο αλάτι και το νερό. Επειδή όμως τα βασικά υλικά μπορούν εύκολα να γίνουν "κομματάκια", το ξενοδοχείο χρειάζεται συνεχώς συντήρηση.
"Απολαμβάνω τις αντιδράσεις των επισκεπτών όταν έρχονται εδώ για πρώτη φορά. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τα πάντα γύρω τους είναι φτιαγμένα από αλάτι και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει ανθρώπους να γλείφουν έπιπλα για να βεβαιωθούν ότι είναι πράγματι από αλάτι" αναφέρει ο Πέντρο Πάμπλο Μισέλ Ρόκα, ξεναγός στην περιοχή.
Το "Hotel del Sal" κατασκευάστηκε το 1993 από έναν εργάτη των αλυκών, ο οποίος υποψιάστηκε πώς θα κέρδιζε πολλά εξασφαλίζοντας κατάλυμα σε όλους αυτούς που ήθελαν να απολαύσουν την περίεργη ομορφιά του τοπίου.
Τα μόλις δεκαπέντε δωμάτια του ξενοδοχείου σπάνια μένουν άδεια, καθώς η τιμή τους είναι αρκετά προσιτή (το δίκλινο κοστίζει 95€ τη βραδιά μαζί με το πρωινό).

Στο ξενοδοχείο θα βρει κανείς τραπεζαρία, καθιστικό, μπαρ, ξηρή σάουνα και πισίνα με αλμυρό νερό. Και είπαμε, όλα από αλάτι, άρα οι διαβητικοί ας μείνουν μακρυά!

 cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...