Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

Προς νέα απεργία στα μέσα μεταφοράς,... Πέμπτη και Παρασκευή


Προς νέα απεργία στα μέσα μεταφοράς Πέμπτη και Παρασκευή 

Μόνο ταξί και Προαστιακός θα κινηθούν
Στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη και την Παρασκευή προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε την Τρίτη από το Συντονιστικό Οργανο των συνδικαλιστών των μεταφορικών ΔΕΚΟ της Αττικής, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών θα απεργήσουν για 48 ώρες, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και την εργασιακή εφεδρεία.

Ετσι, εάν δεν ανατραπεί η απόφαση του Συντονιστικού, την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει:

- Το Μετρό
- Ο Ηλεκτρικός
- Το Τραμ
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ

Αντίθετα, δεν προγραμματίζεται αυτή την εβδομάδα κάποια κινητοποίηση στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που σημαίνει ότι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα κυκλοφορεί κανονικά, όπως θα κάνουν και τα Ταξί.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης - δηλαδή οι μηχανοδηγοί και ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - αποφάσισε την πραγματοποίηση τριήμερης απεργίας στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι κανένα τρένο δεν θα βγει από τα μηχανεργοστάσια του ΟΣΕ.

Επίσης, στις 19 Οκτωβρίου θα απεργήσουν τα ταξί. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν συνυπογράψει κοινή διακήρυξη και συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για τη Διάσωση και την Επιβίωση των Παραγωγικών δυνάμεων, που φέρει το όνομα «Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Η εν λόγω πρωτοβουλία απαρτίζεται από ιατρικούς, συμβολαιογραφικούς και δικηγορικούς συλλόγους, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους φοροτεχνικούς, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιά, τους βενζινοπώλες, τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τους κατασκευαστές κτιρίων, τους συνταξιούχους εμπόρους, τους εμπορικούς συλλόγους Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας, Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...