Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Ρύθμιση οφειλών,... στον ΟΑΕΕ με έκπτωση 20%


Με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών μπορούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ


Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οπως τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, η έκπτωση αφορά οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και η σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.
Στην εγκύκλιο τονίζεται μεταξύ άλλων πως "το ποσό που προκύπτει από την έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης την 31η Δεκεμβρίου 2010 οφειλής θα συμψηφιστεί με τις τελευταίες δόσεις του διακανονισμού (εφόσον τηρούνται οι όροι του). Δικαίωμα υπαγωγής με τους ίδιους όρους παρέχεται για μία και μόνο φορά στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν απολέσει το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης κατά το άρθρο 48 του ν. 3843/2011.
Εγκύκλιοι
Παράλληλα, σε δύο ακόμα εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας προβλέπονται τα εξής:
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ αποτελεί η μόνιμη διαμονή του συνταξιούχου στη χώρα μας. Σημειώνεται πως το επίδομα καταβάλλεται σε χαμηλοσυνταξιούχους που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.
  • Αποκτούν δικαίωμα λήψης της ειδικής προσαύξησης οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ που δεν έχουν λάβει ή δεν δικαιούνται μέχρι τώρα παροχή λόγω της συνταξιοδότησης από άλλον φορέα ή το Δημόσιο.
Η ειδική προσαύξηση χορηγείται εφόσον έχουν καταβάλει εισφορές στον καταργηθέντα ΕΛΠΠ και δεν έχουν μεταφέρει τον χρόνο αυτό σε άλλον ασφαλιστικό φορέα.
Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης της ειδικής προσαύξησης και στον Τομέα Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...