Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

1,5 εκατ. οι χρήστες του Facebook,... στην Ελλάδα


1,5 εκατ. οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας InNews
Σε 1,5 εκατ. ανέρχονται οι Έλληνες ενεργοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου facebook, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Youtube φτάνουν τις 340.000 και στο Twitter μόλις τις 85.000. Ενεργοί θεωρούνται όσοι χρήστες αναρτούν πληροφορίες ή σχόλια με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει έστω και μέρος του λογαριασμού του ανοιχτό σε πρόσβαση. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις μετρήσεις της εταιρείας ηλεκτρονικής αποδελτίωσης InNews και αφορούν στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η InNews παρακολουθεί, μέσα από ειδική πλατφόρμα και αναλύει σε πραγματικό χρόνο (realtime) τις  πληροφορίες που αναρτώνται από Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα.  
Σύμφωνα με τη μέτρηση, οι Έλληνες χρήστες του twitter είναι οι πιο δραστήριοι και αναρτούν περίπου 180.000 αναφορές (tweets) ημερησίως, δηλαδή κατά μέσο όρo αντιστοιχούν περισσότερες από δύο αναφορές ημερησίως ανά χρήστη. Με ρυθμό περίπου μία αναφορά την εβδομάδα ανεβάζουν οι χρήστες τις αναφορές στα δύο άλλα κοινωνικά δίκτυα, το facebook και το youtube.
Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες χρήστες του facebook αναρτούν 240.000 αναφορές την ημέρα (status updates & comments) και 50.000 αναφορές οι χρήστες του youtube (comments & videos). Η χαρτογράφηση και επεξεργασία των Ελλήνων χρηστών και η συγκέντρωση πληροφοριών που έχει κάνει η InNews, δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να αναλύσουν με ακριβή στοιχεία τη συμπεριφορά των Ελλήνων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και να βγάζουν τα ποσοτικά και ποιοτικά συμπεράσματα που τους ενδιαφέρουν. 
Σημειώνεται ότι το εξάμηνο περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία με περισσότερες από 23.000.000 αναφορές στο twitter, 60.000.000 αναφορές στο facebook και 5.000.000 αναφορές Ελλήνων χρηστών στο youtube . H InNews πρόκειται να παρουσιάσει τη μεθοδολογία της στην Ημερίδα για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) που διοργανώνει η FIBEP (Διεθνής Ένωση Εταιριών Media Monitoring) στις 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή εταιριών από όλο τον κόσμο. 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...