Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

«Pro»,... όπως επαγγελματίας



 Με σωστό εξώφυλλο αυτήν τη φορά (τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ, αντί για τον Μέσι της Μπαρτσελόνα), το «Pro Evolution Soccer 2012» φιλοδοξεί να κάνει ακόμη πιο ρεαλιστικό το ποδόσφαιρο του... καναπέ.
Αρχίζοντας λοιπόν την ενασχόληση με το παιχνίδι, πέρα από τα κλασικά εισαγωγικά, καλούμαστε να στήσουμε την ομάδα μας πριν πατήσουμε χορτάρι.
Το «Pro» τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, καθώς μπορείτε να επέμβετε σε βάθος και σε λεπτομέρεια, τόσο στο σύστημα της ομάδας όσο και στον ρόλο που παίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Είναι ένα από τα σημεία που πραγματικά διαφοροποιεί τους «επαγγελματίες» από τους χαλαρούς παίκτες.
Αφού λοιπόν στήσουμε την ομάδα (ή δεν τη στήσουμε, αν παίζουμε απλώς για διασκέδαση), ήρθε ο καιρός να πατήσουμε χορτάρι. Τα γραφικά του «Pro Evolution 2012» είναι κατά τι βελτιωμένα σε σχέση με τους προκατόχους του, δίνοντας έμφαση στα στάδια, αλλά και στα πρόσωπα και τις κινήσεις των παικτών. Αντίστοιχη βελτίωση έχει υποστεί και ο ήχος, μεταφέροντας την πρέπουσα γηπεδική ατμόσφαιρα.
Στο πραγματικό «ζουμί», το οποίο δεν είναι άλλο από το gameplay, το «Pro Evolution Soccer» έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Ενα εντυπωσιακό στοιχείο, που προσδίδει ρεαλισμό, είναι οι κόντρες και τα τζαρτζαρίσματα, που κάνουν το παιχνίδι αρκετά πιο απρόβλεπτο. Επίσης, το κοντρόλ των παικτών πάνω στην μπάλα είναι πιο σφιχτό σε σχέση με πέρυσι, επιτρέποντας έτσι βελτιωμένο έλεγχο των κινήσεων και καλύτερες μπαλιές.
Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον αμυντικό τομέα, με καλύτερες αλληλοκαλύψεις των παικτών, κλεισίματα διαδρόμων και παγίδες που εγκλωβίζουν τους επιθετικούς.
Γενικότερα, και σε αυτό το «Pro», οι «επαγγελματίες» του παιχνιδιού έχουν σαφές πλεονέκτημα, αρχίζοντας από τον σχεδιασμό και το στήσιμο της ομάδας και φτάνοντας μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Ομως και οι περιστασιακοί παίκτες θα απολαύσουν το άθλημα, καθώς το καλύτερο κοντρόλ βοηθά εκείνους που απλώς θέλουν να βλέπουν την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα.
Με λίγα λόγια, το φετινό «Pro» είναι βελτιωμένο σε σχέση με τους προκατόχους του, δίχως όμως να παρεκκλίνει από τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή. Oι φίλοι του αθλήματος θα το απολαύσουν για ακόμη μια χρονιά, χωρίς εκπλήξεις, θετικές ή αρνητικές. Ας αρχίσουν λοιπόν τα παιχνίδια, γιατί η σεζόν φαίνεται ότι έχει μέλλον.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...