Τρίτη, Αυγούστου 16, 2011

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ

Προγραμματική εμφάνιση για να πείσει ως ο 
επόμενος πρωθυπουργός
Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ
 [EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ]
Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται
η κυβέρνηση επενδύει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη αφετηρία για να αρχίσει τη φθινοπωρινή επίθεση, ώστε να δημιουργήσει καλύτερους όρους στην αναμέτρηση «ένας με έναν» απέναντι στον Πρωθυπουργό.

Με την επιστροφή του σήμερα στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφ. Συγγρού, μετά από ολιγοήμερες διακοπές, ο κ. Σαμαράς θα αρχίσει σταδιακά να ετοιμάζεται για την εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να εξασφαλίσει ότι η εικόνα του κόμματος θα είναι εφεξής διαυγής και ορατή στην κοινωνία.

Με «οδηγό» την άποψη, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της και με την εκτίμηση ότι σύντομα θα αρχίσουν και πάλι οι κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Σαμαράς δίνει βαρύτητα στη δεύτερη εμφάνισή του ως αρχηγός της Ν.Δ. στη ΔΕΘ το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Όπως λένε στενοί του συνεργάτες από συζητήσεις που είχαν μαζί του τις τελευταίες ημέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και θα μιλήσει για χαμένα χρόνια, ενώ θα δώσει έμφαση στην εναλλακτική πρόταση της Ν.Δ., μιλώντας για τις «προγραμματικές δηλώσεις» του κ. Σαμαρά.

Στόχος του επιτελείου της Ν.Δ. είναι να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας και γι' αυτό θα δοθεί βαρύτητα στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

«Πέρυσι δώσαμε έμφαση στο μνημόνιο και προσπαθήσαμε τόσο στη ΔΕΘ όσο και τους επόμενους μήνες να πείσουμε ότι η συνταγή και το φάρμακο για την ελληνική οικονομία ήταν λάθος. Τώρα ήρθε η ώρα να πείσουμε ότι έχουμε την εναλλακτική πρόταση εξουσίας» λέει στο «Βήμα» τακτικός συνομιλητής του κ. Σαμαρά.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, θεωρούν ότι πλέον μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των πολιτών από τη Ν.Δ., αλλά αυτό δεν σημαίνει -όπως λένε μερικά κορυφαία στελέχη- πως το κόμμα πρέπει να τρέχει πίσω από κάθε κοινωνική ομάδα που διεκδικεί κάτι και να υιοθετεί αδιακρίτως τις απαιτήσεις της.

«Εμείς οφείλουμε να προβάλουμε το εναλλακτικό μας σχέδιο και να μην εμφανιζόμαστε πίσω από τα πάσης φύσεως αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ασφαλώς και τα ακούμε όλα αλλά δεν υιοθετούμε τα πάντα και τους πάντες» λέει στο Βήμα κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. θα πρέπει -ενόψει και των κινητοποιήσεων εντός του φθινοπώρου- να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις σχέσεις του κόμματος με τα συνδικάτα και να τονίσει πως δεν πρέπει να συγχέονται οι επιλογές της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου με την ανεξαρτησία που πρέπει να έχει το κόμμα για να μπορεί να εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων και όχι ένα άθροισμα επί μέρους διεκδικήσεων.

Στο «γαλάζιο» επιτελείο κυριαρχεί η εκτίμηση, ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα αντέξει τον νέο κύκλο εντάσεων που αναμένονται και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείονται οι εκλογές εντός του φθινοπώρου.

Παράλληλα με τον Πρωθυπουργό στο «κάδρο» της κριτικής μπαίνει με μεγαλύτερη ένταση πλέον και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, στον οποίο καταλογίζουν αδυναμία να φέρει θετικό αποτέλεσμα. «Εμφανίστηκε στην αρχή ως σωτήρας της οικονομίας, αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ σκληρή στη συνέχεια και φάνηκε η αδυναμία» αναφέρει «γαλάζιο» στέλεχος.

Επί της ουσίας των συσκέψεων που ξεκινάει ο κ. Σαμαράς ενόψει της ΔΕΘ, θα δοθεί έμφαση στην οικονομική πολιτική την οποία προτίθεται να εφαρμόσει η Ν.Δ. εφόσον επιστρέψει στην εξουσία. Γι' αυτό, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να αναλύσει κυρίως τους άξονες μιας αναπτυξιακής πολιτικής που θα συνδέσει ευθέως τις επενδύσεις με την πλήρη ανατροπή στο ισχύον φορολογικό καθεστώς.

Παράλληλα θα περιγράψει την κοινωνική πολιτική του κόμματος κυρίως με βάση τους στόχους και τα μέτρα πολιτικής που θα τους υπηρετήσουν. Στα μέτρα κοινωνικής προστασίας προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, νέοι και οι γυναίκες), καθώς και μια σειρά προωθημένων κινήτρων για τους αγρότες και τους νέους στην ύπαιθρο.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...