Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2011

Το «πράσινο»,... μέλλον της Seat



Η εταιρία εργάζεται πάνε σε αμιγών ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η SEAT εργάζεται πάνω στο 1ο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Altea XL Electric Ecomotive, ενώ εξελίσσει και το πρωτότυπο plug-in υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive.

Το Altea XL Electric Ecomotive έχει αυτονομία 135 χλμ. με έναν κινητήρα που παράγει 115 ίππους και 270 Nm ροπής. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και τον χώρο αποσκευών. Όταν το Altea XL είναι παρκαρισμένο στον ήλιο, τα φωτοβολταϊκά κύτταρα στην οροφή ανακυκλώνουν τον φρέσκο αέρα στο εσωτερικό μειώνοντας έτσι την ενέργεια που απαιτείται στη συνέχεια από το σύστημα κλιματισμού.

Το SEAT Leon TwinDrive Ecomotive, στην ηλεκτρική λειτουργία έχει αυτονομία για 52 χλμ., με τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Σε συνδυαστική λειτουργία (ηλεκτρική και καύσης) η πρόβλεψη για κατανάλωση είναι μόλις 1,7 λτ./100 χλμ. ή 18,5 kWh /100 χλμ. Εκπέμπει μόλις 39 γρ./χλμ. CO2, ενώ έχει ανώτατη ταχύτητα τα 170 χλμ/ώρα.

Κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών η SEAT θα διαθέσει προς χρήση τέτοια αυτοκίνητα σε κυβερνητικά όργανα στην Ισπανία. Η ενέργεια αυτή θα προσφέρει στην εταιρεία πληροφορίες και δεδομένα με σκοπό την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε μεσοπρόθεσμη βάση. Η εταιρεία προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου plug-in υβριδικού αυτοκινήτου της το 2015, το οποίο θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...