Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Διατροφή κατά της αϋπνίας ...

Η αϋπνία μπορεί να ρυθμίστεί εύκολα με τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες.

Διατροφή κατά της αϋπνίας
Πολλές φορές η αιτία της αϋπνίας κρύβετε στο φαγητό! Ακόμη όμως και αν η αιτία βρίσκεται κάπου αλλού, όπως το αυξημένο άγχος η κατανάλωση ορισμένων τροφών και η αποφυγή κάποιον άλλων μπορεί να βοηθήσει την καλύτερη ποιότητα ύπνου.

• Όλοι γνωρίζουμε ότι η καφεΐνη δρα σα διεγερτικό και δυσχεράνει τον ύπνο. Καφεΐνη όμως δεν υπάρχει μόνο στον καφέ αλλά και σε άλλες κρυφές πηγές όπως το τσάι, το κακάο, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα αλλά και στα decaffeine προϊόντα. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση των παραπάνω τροφών 4 ώρες πριν τον ύπνο.
• Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών βοηθά την έλευση του ύπνου. Ωστόσο δε βελτιώνει την ποιότητά του. Οι ζαλάδες, ο πονοκέφαλος και η ανησυχία που προκαλεί το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οδηγήσουν στη διακοπή του. Καλό είναι ένα άτομο που βιώνει πρόβλημα αϋπνίας να αποφεύγει την κατανάλωση αλκοόλ 4 ώρες πριν την ώρα ύπνου. Σε περίπτωση που καταναλωθεί αλκοόλ φροντίστε ταυτόχρονα να καταναλώνετε τουλάχιστον ίση ποσότητα νερού ώστε να μετριάζονται οι παρενέργειες που προκαλεί.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...