Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

Αναβλήθηκε το... ελληνικό «κούρεμα» από την ολλανδική βουλή


Αναβλήθηκε το... ελληνικό «κούρεμα» από την ολλανδική βουλή 

Το Εργατικό Κόμμα απείλησε ανοιχτά με καταψήφιση της συμφωνίας
Σε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης στην ολλανδική βουλή για την έγκριση της συμφωνίας για το ελληνικό «κούρεμα» και την επέκταση του EFSF, αναγκάστηκε να προχωρήσει η ολλανδική κυβέρνηση, καθώς το Εργατικό Κόμμα απείλησε ανοιχτά πως θα καταψηφίσει την συμφωνία.

Η αναβολή ήταν καθώς φαίνεται ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας - σοκαριστικής για όλη την Ευρώπη - καταψήφισης της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, καθώς το κυβερνών χριστιανοδημοκρατικό κόμμα διαθέτει μόλις 52 έδρες σε σύνολο 150: συνήθως η κυβέρνηση μπορεί να στηριχτεί στις ψήφους του αντί-ισλαμικού, ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας», αλλά αυτή τη φορά ο αμφιλεγόμενος ηγέτης του Γκέερτ Βίλντερς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα «bail-out» - επανειλημμένα, άλλωστε, έχει ζητήσει την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή.

Έτσι, η μοναδική ελπίδα για να περάσει η συμφωνία περνούσε μέσα από τις 30 έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή των Εργατικών. Ενώ όμως ως τώρα οι Εργατικοί ως τώρα υποστήριζαν τα πακέτα διάσωσης για τις χρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, μετά την χτεσινή ανακοίνωση για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ανέκρουσαν πρύμνα και απαίτησαν από τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παράσχει «περισσότερες λεπτομέρειες» για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, προτού ψηφίσουν.

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε χαρακτηριστικά πως το δημοψήφισμα «μπορεί να καταστρέψει την συμφωνία», και ότι «οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν μπορούν να περιμένουν επί μήνες για το αν όι Έλληνες θα υποστηρίξουν ΄πη όχι το «πακέτο». Αν δεν ακυρώσουν το δημοψήφισμα, η συμφωνία θα «εκραγεί» ούτως ή άλλως», είπε 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...