Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Η Γερμανία αναζητά,... εργατικό δυναμικό από την Ελλάδα

Το δίκτυο Associated Press επισημαίνει πως η Γερμανία στρέφεται σε χώρες που "ναυαγούν" για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.  
Το δίκτυο Associated Press επισημαίνει πως η Γερμανία στρέφεται σε χώρες που "ναυαγούν" για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Πολύ πιθανό φαίνεται να είναι πλέον το ενδεχόμενο να γυρίσουμε σε εποχές μετανάστευσης των Ελλήνων στη Γερμανία. Τουλάχιστον αυτό "βλέπει" το δίκτυο Associated Press.
“Η αναπτυγμένη και ευημερούσα Γερμανία, στέλνει ένα μήνυμα προς
την “ναυαγισμένη Ελλάδα” και τις αναπτυσσόμενες χώρες της Ε.Ε.: "Βοήθεια”, γράφει το δίκτυο και τονίζει ότι “την ίδια στιγμή που η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάρρευση και η ανεργία τους βρίσκεται στα ύψη, η Γερμανία αναζητά εργατικό δυναμικό”
“Η ανεργία στη Γερμανία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (6,6%) και οι εταιρείες αναζητούν τρόπους να λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Έτσι σημειώνονται το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα συνέδρια εταιρειών στην Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση”.
“Ένας 33άχρονος από τη Θεσσαλονίκη που υπαγόταν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, χρειάστηκε μόνο 6 εβδομάδες για να βρει δουλειά πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία. Η ανεργία στην Ελλάδα είναι σήμερα στο 16,7% με τους νέους να έχουν αγγίξει το 42%”, επισημαίνει το δίκτυο.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...