Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

Τα 165 προβλήματα,... του Αδώνιδος...


thumb

Της Τζένης Κ.
Η Ελλάδα έχει πάνω από 2.500 νησιά. Ευτυχώς όμως, μόνο τα 165 από αυτά κατοικούνται. Έτσι ο υφυπουργός ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης -ο οποίος δεσμεύτηκε να επιλύσει ακριβοδίκαια, εντός του προσεχούς εκατονταημέρου από ένα πρόβλημα για κάθε ελληνικό νησί- , δε θα χρειαστεί να δίνει περισσότερες από 1,65 λύσεις την ημέρα.

Έμπλεοι ενθουσιασμού οι απανταχού κάτοικοι των απομεμακρυσμένων νήσων, κατόπιν μαζώξεων που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μνημονιακών πανηγύρεων υποκάτω και ολοτρόγυρα των πλατάνων των κεντρικών πλατειών, συντάσσουν με τη συνδρομή των δημοδιδασκάλων -εφόσον υπάρχουν-  ή των πειρατών- εφόσον δεν υπάρχουν δημοδιδάσκαλοι-  επιστολές προς το νέο υφυπουργό και θέτουν υπόψη του τα προβλήματά τους.  Ήδη, ο χαμηλών τόνων Αδωνάι (μία εκ των ονομασιών του Θεού  όπως συναντάται στον Ψαλμ. 16:2, στο εδάφιο Αμώς 5:16 κλπ προσήκουσα και στον ελεήμονα Γεωργιάδη) έχει συγκεντρώσει την πρώτη πενηντάδα αιτημάτων την οποία και μοιράστηκε αποκλειστικά με το αγαπημένο του «Π», υποσχόμενος να καταπιαστεί πάραυτα με την τακτοποίησή τους, ιεραρχώντας τα, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάποδα (δίνοντας δηλαδή προτεραιότητα στα μικρότερα νησιά και προχωρώντας σταδιακά προς τα μεγαλύτερα). Σεβόμενοι την επιθυμία του, θα δημοσιεύσουμε μονάχα ένα πολύ μικρό δείγμα των προβλημάτων που έθεσαν υπόψη του οι αυθόρμητοι νησιώτες και θα του ευχηθούμε: «Ώρα καλή στην πρύμνη του, αέρα στα πανιά του κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά του»
Από τους Λειψούς
«Υφυπουργέ μας, μη μας αφήσετε λειψούς. Παρακαλούμε να συνεπικουρήσετε εμπράκτως κατά διάρκεια της θητείας σας, πριχού να φτάσουμε στα ληξιπρόθεσμα του δανείου, στην ομαλή προσάρτησή μας στη Μητροπολιτική Λειψία που όπως μαθαίνουμε έχει νοσοκομεία, έχει Πανεπιστήμια κι έχει και την Αγγελιώ του Μέρκελ για πρωθυπουργό, πράγμα που καθιστά περιττό το στρίβειν διά του Παπαδήμου. Άλλωστε ο δικός μας ο παπα- Δήμος πέθανε το καλοκαίρι κι επειδή το καραβάκι τώρα το Χειμώνα δεν πιάνει εύκολα το λιμάνι μας, παντρευόμαστε, βαφτιζόμαστε και θαυόμαστε μεταξύ μας. Με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως εσείς ξεπουλάτε. Ευχαριστούμε».
Από τους Φούρνους
«Υφυπουργέ μας, κάντε κάτι. Μας ζητάνε να πληρώσουμε πρόστιμο επειδή δεν κάναμε έναρξη επαγγέλματος, δεν κρατάγαμε βιβλία και δεν υποβάλλαμε φορολογική δήλωση ως Αρτοποιείο. Ενημερώστε ότι είμεθα μόνο κατά το όνομα Φούρνοι…»
Από τη Νήσο Άτοκο
«Εμείς, οι 26 κάτοικοι της Ατόκου Νήσου, φρονούμε ότι το νησί μας για λόγους παράδοσης θα πρέπει να παραμείνει το μόνο άτοκο μέρος στην Επικράτεια. Σας καλούμε το λοιπόν να συνεννοηθείτε με το σύντροφο Χρυσοχοΐδη και να μας προμοτάρετε αντάμα ως φορολογικό Παράδεισο. Πείτε και στον Παυλή το Γερουλάνο ότι είμαστε ανοιχτοί από παντού στον οφσορικό τουρισμό»…
Από τη Νήσο Πιπέρι
«Στο νησί κατοικούμε 12 νοματαίοι και είμαστε ούλοι σερνικοί. Επειδή το μάτι μας έχει μαυρίσει κι επειδή κατέχουμε από προσπάππου κι από παππού το νόου χάου του πώς το τρίβουν το πιπέρι, αιτούμεθα την άμεση μετατροπή της νήσου μας σε εξοριστικό θέρετρο για αριστερές αντιφρονούσες»
Κλπ κλπ κλπ Τα αιτήματα είναι πολυάριθμα και δυσεπίλυτα.
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ωστόσο: Η νησιωτική Ελλάδα στα χέρια του Αδωνάι θα… καταρρεύσει από συγκίνηση και ευτυχία.
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...