Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

E.E.: Πρέπει να μεταφέρουμε,... ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα

Oι δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εμποδίζουν τις επενδύσεις ΑΠΕ, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλ
“Πρέπει να δράσουμε ταχύτερα και να προβλέψουμε τα δίκτυα που θα επιτρέψουν την μεταφορά ηλιακής ενέργεια που θα παράγεται στην Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη” δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας G. Oettinger. “Αν είμαστε
σοβαροί για την επίτευξη του Ευρωπαϊκού στόχου σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να πραγματοποιήσουμε την σύνδεση της Ελλάδας με την κεντρική Ευρώπη”, πρόσθεσε.
Ψάχνεις για δουλειά...;
Ειδικότερα, στην παρέμβασή της η κα Ποδηματά, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενη προς τον Επίτροπο επεσήμανε ότι “το σχέδιο για την μαζική παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και μεταφοράς της στην κεντρική Ευρώπη ανταποκρίνεται απόλυτα στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής πολιτικής ενέργειας και θα πρέπει να ενθαρρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.
Η Αντιπρόεδρος του ΕΚ τόνισε ότι “τα ευρωπαϊκά σχέδια για την δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς ενέργειας και την ενσωμάτωση ολοένα αυξανόμενων ποσοτήτων ΑΠΕ είναι πράγματι φιλόδοξα. Ωστόσο, η πραγματοποίησή τους προϋποθέτει την εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μειώνουν τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων στην προσπάθειά ισορρόπησης των δημοσιονομικών τους ενώ οι τράπεζες δεν είναι ακόμα πρόθυμες να επενδύσουν στην πραγματική οικονομία και ιδίως σε μεγάλα έργα υποδομών”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...