Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

Φακελάκι 30 ευρώ!

Με βάση την καταγγελία η 66χρονη εντελώς παράνομα ζητούσε από γονείς να της καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να υποβληθούν στον απαραίτητο εμβολιασμό (φωτογραφία αρχείου)
Με βάση την καταγγελία η 66χρονη εντελώς παράνομα ζητούσε από γονείς να της καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να υποβληθούν στον απαραίτητο εμβολιασμό (φωτογραφία αρχείου)
Το ποσό των 30 ευρώ φέρεται να ζητούσε 66χρονη παιδίατρος του ΙΚΑ για τον εμβολιασμό παιδιών. Η γιατρός συνελήφθη χθες από κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ασφάλειας Ηρακλείου ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που είχε στηθεί κατόπιν καταγγελίας 39χρονου ασφαλισμένου.
Η παιδίατρος, η οποία ασκεί το επάγγελμα για περίπου 30 χρόνια, υπηρετεί στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου.
Με βάση την καταγγελία που έγινε, η 66χρονη εντελώς παράνομα ζητούσε από γονείς να της καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να υποβληθούν στον απαραίτητο εμβολιασμό. Η γιατρός ήταν γνωστή στους γονείς καθώς στο παρελθόν είχε κληθεί να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της στα παιδιά της οικογένειας. Ηταν μάλιστα τόσο? επιμελής που, σύμφωνα με την καταγγελία, από την 1η Ιουλίου είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με τη μητέρα ώστε να της υπενθυμίσει ότι η δίχρονη κορούλα της πρέπει να υποβληθεί σε εμβολιασμό, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.
Η μητέρα, όπως ήταν φυσικό, παραξενεύτηκε και συζήτησε το θέμα με τον 39χρονο σύζυγό της, ο οποίος δεν το άφησε να περάσει έτσι. Επειτα από πολλή σκέψη, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Η σχετική καταγγελία έγινε στις 4 Αυγούστου. Υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, κλιμάκιο της υπηρεσίας από την Αθήνα έσπευσε στο νησί και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου υπέδειξαν στον 39χρονο τις επόμενες κινήσεις. Η μητέρα ανέλαβε να επικοινωνήσει με τη γιατρό και να κλείσει το ραντεβού για χθες το πρωί.
Η 66χρονη έκανε το εμβόλιο στη δίχρονη και παρέλαβε τα 30 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Στην συνέχεια πήγε στο διπλανό γραφείο όπου τη συνέλαβαν οι αστυνομικοί καθώς βρήκαν στην τσέπη της ιατρικής μπλούζας τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Λίγα λεπτά πριν από την επιχείρηση αστυνομικοί του κλιμακίου ενημέρωσαν τον διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ για τα όσα θα ακολουθούσαν προκειμένου να ρυθμίσει τα εκκρεμή ραντεβού.
Η 66χρονη οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για παθητική δωροδοκία. Παράλληλα δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ.
ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
Αναβολή για τον γιατρό
Πρόβλημα... υγείας επικαλέστηκε ο 58χρονος γιατρός του ΙΚΑ Τούμπας, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε "φακελάκι" από 37χρονο πατέρα, προκειμένου να πάρει και τρίτη αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο παιδίατρος φέρεται ότι πήρε το "φακελάκι" για να παρακάμψει τη διαδικασία των προγραμματισμένων ραντεβού και να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του 37χρονου.
Ο συνήγορος του γιατρού προσκόμισε χθες στο δικαστήριο πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται από προχθές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας. Ετσι το δικαστήριο δέχτηκε τελικά να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Οκτωβρίου 2011.
Ο παιδίατρος, που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...