Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Ανοίγουν τον δρόμο για μεταρρύθμιση,... της Νομισματικής Ενωσης


Ανοίγουν τον δρόμο για μεταρρύθμιση της Νομισματικής Ενωσης 

Στη Σύνοδο της Κυριακής αναμένεται να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας
Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δρομολογηθεί η μεταρρύθμιση της Νομισματικής Ενωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Die Zeit» οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αποφασίσουν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις σχετικές προτάσεις.
Συγκεκριμένα, αυτές αφορούν στενότερη συνεργασία στη
δημοσιονομική πολιτική, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις. Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει τις απαραίτητες αλλαγές στο
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης. Παράλληλα, εξετάζεται και η μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Αμφίβολο παραμένει στο μεταξύ του ύψος του ‘κουρέματος’ του ελληνικού χρέους. Η Γαλλία φοβάται ότι μια ριζοσπαστική λύση θα οδηγήσει σε επέκταση της κρίσης και συνεπώς σε επιβαρύνσεις για τις τράπεζες, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πιστοληπτική ικανότητα του γαλλικού κράτους. Αντιθέτως, υπάρχει συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του ταμείου διάσωσης EFSF, που αναμένεται να αναδιαμορφωθεί σε ένα είδος ασφαλιστικής ομολόγων,  η οποία θα εγγυάται για μέρος του ποσού των νέων ομολόγων των χωρών που βρίσκονται σε κρίση. Έτσι, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή η κίνηση περισσότερων χρημάτων με τα ήδη υφιστάμενα αποθέματα.
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...