Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

«Ξεπουλάνε» τα καταστήματα,... με είδη ασφάλειας


«Ξεπουλάνε» τα καταστήματα με είδη ασφάλειας 

Σπρέι πιπεριού, αλεξίσφαιρα γιλέκα και συστήματα προστασίας από τον πόλεμο του Ιράκ
Αιμοστατικά από τον... πόλεμο του Ιράκ για πληγές από πυροβολισμούς, σπρέι πιπεριού για ακινητοποίηση ληστών και «ελαφρά» αλεξίσφαιρα αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας! Μεγάλη ζήτηση έχουν και οι αντιβανδαλιστικές μεμβράνες για ΙΧ και καταστήματα. Οι πολίτες αναζητούν μέσα αμύνης στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των κακοποιών που παραπέμπουν σε πόλεμο, σε μάχες εκ του συστάδην και προμήθειες στρατιωτικών...
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία προκύπτουν από δηλώσεις στο «Βήμα» εκπροσώπων εταιρειών που πωλούν διάφορα είδη ασφαλείας. Οι εκατοντάδες επιθέσεις καταμεσής του δρόμου, οι πυροβολισμοί ανυποψίαστων πολιτών από κακοποιούς αλλά και οι ληστείες σε βάρος επιχειρηματιών έχουν οδηγήσει τους πολίτες στη χρήση νέων τρόπων προστασίας τους οι οποίοι προκαλούν δέος!

Οπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Βλαχινός που έχει επιχείρηση στον Πειραιά με σύγχρονα είδη ασφαλείας και αυτοπροστασίας, «τις τελευταίες εβδομάδες έχω πουλήσει περισσότερους από 300 φακέλους με ειδική ηφαιστειογενή αιμοστατική σκόνη - η τιμή της από 10 έως 15 ευρώ - που έχει τη δυνατότητα να σταματά αμέσως την αιμορραγία από σφαίρες. Ζήτηση έχει και η ειδική, ενισχυμένη αιμοστατική σκόνη για πληγές από σφαίρες Καλάσνικοφ οι οποίες είναι πολύ πιο εκτεταμένες και επικίνδυνες. Αυτές τις σκόνες τις χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον πόλεμο του Ιράκ ο αμερικανικός στρατός αφού αρχικά εκατοντάδες στρατιώτες έχαναν τη ζωή τους από ελεύθερους σκοπευτές και βομβιστικές επιθέσεις. Τώρα παρατηρώ ότι τέτοιου είδους σκόνες δεν ζητούν μόνο αστυνομικοί ή υπεύθυνοι ασφαλείας επιχειρηματιών αλλά κι απλοί πολίτες στην Αθήνα κι άλλες πόλεις...».

Ενα άλλο είδος που φέρεται να έχει... ελέω εγκληματικότητας μεγάλη ζήτηση, είναι τα σπρέι ακινητοποίησης και «τύφλωσης» των δραστών. Εκατοντάδες άνδρες και κυρίως γυναίκες αγοράζουν παρατύπως (σ.σ. χρειάζεται ειδική άδεια η αγορά του) το σπρέι πιπεριού από καταστήματα με σχετικά είδη στο κέντρο της Αθήνας. Το σπρέι μπορεί να έχει κανείς στην τσέπη ή στην τσάντα του και να το ρίχνει στο πρόσωπο του αγνώστου που προσπαθεί να τον ληστέψει.

Η εκτόξευση του σπρέι αυτού γίνεται από απόσταση ενός έως τεσσάρων μέτρων. Ο επιτιθέμενος θα «τυφλωθεί» και θα έχει έντονα προβλήματα δύσπνοιας για περίπου δέκα λεπτά, ικανά για τη διαφυγή του υποψηφίου θύματός του.
Περιζήτητο είναι και το σπρέι που φέρει την ειδική χημική ουσία CS - χρησιμοποιείται και στα δακρυγόνα - για την ακινητοποίηση ενός αλλά και περισσοτέρων δραστών σε ακτίνα 5-10 μέτρων.

Οπως αναφέρουν υπεύθυνοι ασφαλείας «αυτός ο μικρός εκτοξευτήρας αερίου δεν χρησιμοποιείται μόνο για ακινητοποίηση κακοποιών αλλά και πρωταγωνιστών επεισοδίων. Εχει χρησιμοποιηθεί κι από υπευθύνους ασφαλείας πολιτικών που είχαν βρεθεί σε κλοιό ταραξιών...».

Ενα άλλο είδος που έχει μεγάλη ζήτηση είναι τα ελαφρά, «αόρατα» αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οπως σημειώνει ο κ. Βλαχινός, «πολλοί υπεύθυνοι ασφαλείας επιχειρηματιών αλλά και ιδιοκτήτες σούπερ μαρκετ ή καταστημάτων που μπορεί να γίνουν στόχος ληστών επιδιώκουν να αγοράσουν ειδικά αλεξίσφαιρα γιλέκα μικρού βάρους, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τον κάτοχό τους από μια σειρά διαμετρημάτων σφαιρών όπως αυτές των 38 μμ. Τουλάχιστον 12 επιχειρηματίες έχουν αγοράσει τέτοιου τύπου γιλέκα τις τελευταίες ημέρες λόγω της έξαρσης των επιθέσεων σε βάρος τους! Το πλεονέκτημά τους είναι ότι φοριούνται ιδιαίτερα εύκολα, είναι λευκού χρώματος και δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για... παχιές φανέλες. Το κόστος τους είναι περίπου 400 ευρώ και πολλοί άνθρωποι βρίσκουν σε αυτά μία αίσθηση ασφαλείας...».

Τέλος πολλοί υπεύθυνοι ασφαλείας επιχειρηματιών ή πολιτικών αναζητούν την τοποθέτηση σε παρμπρίζ ΙΧ των επονομαζόμενων «αντιβανδαλιστικών μεμβρανών» με κόστος 350 - 400 ευρώ. Οι μεμβράνες αυτές έχουν την δυνατότητα να συγκρατούν τα παρμπρίζ όταν σημειώνεται επίθεση με πέτρες κι έτσι να αποφεύγονται τραυματισμοί ή να μην πυρπολούνται τα ΙΧ με μολότοφ.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...