Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2011

Mειώνετε τη χοληστερίνη σας,... πίνοντας πράσινο τσάι

Η κακή χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί κατά πέντε με έξι μονάδες πίνοντας πράσινο τσάι.  
Η κακή χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί κατά πέντε με έξι μονάδες πίνοντας πράσινο τσάι.
Το πράσινο τσάι μπορεί να ρίξει την “κακή” χοληστερόλη, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια φαρμακολογίας Ολίβια Φουνγκ του Δυτικού Πανεπιστημίου Επιστημών της Υγείας στην Καλιφόρνια, που δημοσίευσαν τη
σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Διαιτητικού Συλλόγου, ανέλυσαν και επαναξιολόγησαν συγκριτικά 20 κλινικές δοκιμές διάρκειας τριών εβδομάδων έως έξι μηνών, που αφορούσαν περίπου 1.500 άτομα.
Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πράσινο τσάι ρίχνει κατά μέσο όρο πέντε έως έξι μονάδες την ολική και την “κακή” χοληστερόλη (LDL), σε σχέση με τα εικονικά φάρμακα.
Πάντως η Φουνγκ δήλωσε ότι αν κάποιος παίρνει ήδη φάρμακα για να ρίξει την χοληστερόλη, θα πρέπει να μην τα σταματήσει και να μην τα αντικαταστήσει με το πράσινο τσάι. Από την άλλη, όπως είπε, η προσθήκη πράσινου τσαγιού στην καθημερινή διατροφή αποτελεί μία μέθοδο να μειωθεί κάπως το επίπεδο χοληστερόλης (χωρίς όμως να περιμένει κανείς θαύματα).
Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία ότι το πράσινο τσάι αυξάνει το επίπεδο της “καλής” χοληστερόλης (HDL) ή ότι ρίχνει τα τριγλυκερίδια.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...