Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

"Ή στην ευρωπαϊκή στρούγκα δούλοι,... ή έξω και πεινασμένοι"

Επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Αφορμή οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για το ποιος θα πάρει την ευθύνη, όταν η χώρα τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης
Έντονη ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

"Ποιοι είστε εσείς, που βάζετε το δίλημμα ή στην ευρωπαϊκή στρούγκα με το ευρώ και δούλοι ή απ' έξω και πεινασμένοι", είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ.
Όπως υποστήριξε, "περίσσεψε η κουβέντα για την πατρίδα τις τελευταίες ημέρες. Μπερδέψατε τις έδρες με την πατρίδα, μπερδέψατε το 154 με το 114".
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
"Έξω υπάρχει συντακτική συνέλευση πραγματικής αρνησικυρίας", καλώντας τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να την ακούσουν.
Υπενθυμίζεται,ότι η κα Διαμαντοπούλου νωρίτερα σήμερα, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ζήτησε συνεννόηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να πάει ο πρωθυπουργός την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής, με ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ.
Η υπουργός κατέθεσε μάλιστα πρόταση πέντε σημείων, πάνω στα οποία όπως είπε, κάθε κόμμα θα μπορούσε να τοποθετηθεί και κατά συνέπεια ίσως να υπάρξει σύγκλιση.
Πιο συγκεκριμένα η κα Διαμαντοπούλου πρότεινε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με όρους εθνικής κυριαρχίας, την πάλη ώστε να αλλάξει η οικονομική πολιτική του πλαισίου της ΕΕ, την εγγύηση των καταθέσεων, την εγγύηση των ασφαλιστικών ταμείων και κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος  βιώσιμο.
Σημειώνεται δε, πως το κάλεσμα της κας Διαμαντοπούλου για συνεννόηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος ξεκαθάρισε, πως "εάν οι προτάσεις αυτές είναι της κυβέρνησης, να τις συζητήσουμε, εάν όμως είναι της κας Διαμαντοπούλου, δεν ενδιαφέρουν κανέναν".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...