Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Γιούνκερ: «Δεν δίνουμε το παράδειγμα ηγεσίας,... που λειτουργεί καλά»


Γιούνκερ: «Δεν δίνουμε το παράδειγμα ηγεσίας που λειτουργεί καλά» 

Ο πρόεδρος του Eurogroup βλέπει αδυναμία λήψης αποφάσεων για το χρέος
Ανήσυχοι για την πορεία των συζητήσεων αλλά και για την «έξωθεν μαρτυρία» εμφανίζονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ωστόσο -παρά της περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων- η διάσταση απόψεων είναι προφανής.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε φτάνοντας στις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη «δεν επιδεικνύει υποδειγματική στάση ως προς το επίπεδο διακυβέρνησης» ενώ επεσήμανε ότι οι αντιθέσεις μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας δεν αποτελούν τα μόνα εμπόδια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στο ζήτημα του μηχανισμού EFSF και του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.
 
www.careerjet.grΑν ψάχνεις για δουλειά.            
 
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα πρόβλημα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας» δήλωσε ο Γιούνκερ ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν είναι μόνο η Γερμανία που έχει Κοινοβούλιο». Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ληφθεί σήμερα απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου.

Επίσης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την πραγματοποίηση δύο Συνόδων της ΕΕ σε διάστημα λίγων ημερών.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος  χαρακτήρισε «σοβαρή» την κατάσταση στην ευρωζώνη αναφερόμενος στην κρίση χρέους και κάλεσε τους
Ευρωπαίους να αναλάβουν «τις ευθύνες» τους απέναντι στην παγκόσμια οικονομία. Ευθύνες τις οποίες επιμερίζεται ασφαλώς και η Γερμανία.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Έχουμε μεγάλες ευθύνες, το ξέρει ο καθένας» δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση με τους ομολόγους του. «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στις Κάνες» πρόσθεσε. Πάντως αντίθετα με τον Γιούνκερ δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει χάσμα στο γαλλογερμανικό άξονα.
«Οι συνομιλίες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας δεν έχουν μπλοκαριστεί» υπογράμμισε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής των ευρωπαίωνηγετών, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη συνδέεται με την «ανάγκη
να υπάρξει προηγούμενη συμφωνία του (γερμανικού) κοινοβουλίου» για τα μέτρα.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...