Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2011

Μείωση 20% στις κρατήσεις λόγω,... της απεργίας των ταξί

Οι τρεις βδομάδες των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί κατάφεραν να ρίξουν τις
κρατήσεις στα ξενοδοχεία κατά 20% και μέσα σε 20 μέρες χάθηκαν περίπου 250.000 με 300.000 κρατήσεις από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τον Οκτωβρίου.
Ακριβώς για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι προσφορές και οι εκπτώσεις στα πακέτα, καθώς προσπαθούμε να κερδίσουμε ότι χάσαμε σε κρατήσεις τις μέρες της απεργίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και υπογραμμίζει: «Όμως ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι οι καλύτερες τιμές. Το καλό είναι ότι η αντίδραση είναι θετική και υπάρχει εικόνα βελτίωσης στο ρυθμό των κρατήσεων».
Όμως οι κινητοποιήσεις των ταξί έφεραν βαρύ πλήγμα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, την κρουαζιέρα. Και με δεδομένο ότι διανύουμε την περίοδο που προγραμματίζονται τα δρομολόγια του 2012, οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας εξέφρασαν τις έντονες αμφιβολίες τους κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο προϊόν και να διευκολύνει τους επισκέπτες.
Χρειαζόμαστε ένα brand name, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, όμως αντί να χρησιμοποιούμε σύγχρονα εργαλεία για την προώθηση του τουρισμού μας καθυστερούμε και θα το πληρώσουμε.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...