Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Συμμετοχή - ρεκόρ,... στη διαδήλωση της Αθήνας


Συμμετοχή - ρεκόρ στη διαδήλωση της Αθήνας

Πάθος και περιφρούρηση από τους διαδηλωτές στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων
Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη και πλέον πολυάνθρωπη πορεία που έχει πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 70.000, αριθμός, ο οποίος κατά τα συνδικάτα, ενδέχεται να είναι έως και διπλάσιος, δηλαδή να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τα 140.000 άτομα.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Αυτή τη στιγμή, οι πορείες των συνδικάτων βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα κινούν ομαλά. Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ το μπλόκο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στην κάτω πλευρά της πλατείας, στην οποία επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο.

Μάλιστα, νωρίτερα πολυάνθρωπη ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ είχε σταματήσει την κυκλοφορία των υπολοίπων μπλοκ των διαδηλωτών στο ύψος της οδού Αμερικής, ενώ σημειώθηκε και μικροεπεισόδιο με εθνικιστική ομάδα.

Στο μεταξύ, έχουν σημειωθεί και οι πρώτες προσαγωγές υπόπτων από την αστυνομία, η οποία εφαρμόζει σκληρά μέτρα ασφαλείας, όπως «μπλόκα» στους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο, κλείσιμο των σταθμών Μετρό του Συντάγματος και του Ευαγγελισμού και η τοποθέτηση του «διάσημου» μεταλλικού φράκτη στο ύψος των ανθοπωλείων της Βουλής.

Η αστυνομική παρουσία είναι εντυπωσιακά μεγάλη, με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους περισσότερους κάθετους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το κλίμα της πολυάνθρωπης πορείας είναι ήρεμο.

Νωρίτερα, χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν καλύψει την Πατησίων και μεγάλα μπλόκ, όπως αυτό των ιδιοκτητών ταξί στην 3ης Σεπτεμβρίου, απλώνονταν και στους παράλληλους δρόμους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των συνδικαλιστών.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια εκδηλώθηκαν γύρω στη 1.30 όταν ομάδες νεαρών στην Καποδιστρίου, πίσω από την Ομόνοια, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία απάντησε με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, επιχειρώντας να τους διαλύσει.

Επίθεση είχε σημειωθεί και στις 11.00 το πρωί από ομάδα αγνώστων εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βρίσκονταν σταθμευμένοι στην πλατεία Καισαριανής. Από την επίθεση με πέτρες τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...