Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

Αντιδράσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ,... για τη σύσταση εξεταστικής για την Οικονομία


Αντιδράσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ για τη σύσταση εξεταστικής  για την Οικονομία 

Αρκετοί αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους στο αίτημα
Αρκετοί βουλευτές του ΠαΣοΚ αρνήθηκαν, όταν τους ζητήθηκε, να υπογράψουν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία. Παρά ταύτα το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται αποφασισμένο να συγκεντρώσει και τις 60 υπογραφές που απαιτούνται ώστε την Παρασκευή να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο σκάνδαλα της Siemens, του Βατοπαιδίου και των Ομολόγων οι υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής επιτροπής συγκεντρώνονταν από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε διάστημα μίας ώρας. Αυτή τη φορά παρατηρείται μία απροθυμία από πολλούς βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Έως το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί μόνον 26 υπογραφές βουλευτές, οι οποίες αυξήθηκαν σε 40 αργά το βράδυ, προτού αναχωρήσουν οι βουλευτές επαρχίας για τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο κ. Δημ. Λιντζέρης, όπως δήλωσε στο «Βήμα» αρνήθηκε να υπογράψει όταν του ζητήθηκε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για δύο λόγους. Πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα στοχοποιηθεί για άλλη μία φορά η χώρα μας: «οτιδήποτε ειπωθεί στην εξεταστική επιτροπή είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον της χώρας μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ο δεύτερος λόγος που αρνείται να υπογράψει είναι ότι πιστεύει πως για να ξεφύγουμε από την κρίση δεν χρειάζονται εξεταστικές επιτροπές, αλλά συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Επιφυλάξεις για να υπογράψει είχε και η κυρία Σούλα Μερεντίτη και άλλοι βουλευτές, που θεωρούν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα στραφούν τα πορίσματα εναντίον στελεχών του ΠαΣοΚ, αφού για τους υπουργούς της ΝΔ τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο «Βήμα» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπογραφές τελικά θα συγκεντρωθούν εγκαίρως, ενώ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM είπε ότι δεν πρόκειται για «εχθρική κίνηση» προς τη ΝΔ, αλλά για κίνηση διαφάνειας για λόγους στοιχειώδους καθαρότητας του χώρου μας, όπως σημείωσε.

Το αντικείμενο της πρότασης αναμένεται να είναι η διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...