Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Καβγάς Καρατζαφέρη- Ραγκούση,... για την απελευθέρωση των ταξί


Καβγάς Καρατζαφέρη- Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί 

«Η απελευθέρωση των ταξί συνάδει με το μνημόνιο» υποστηρίζει ο κ. Ρεν
Καβγάς για το εάν η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη και του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καρατζαφέρης δημοσίευσε απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Ν. Σαλαβράκου για το άνοιγμα των ταξί.

«Σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση του ΛΑ.Ο.Σ., όσον αφορά στα ταξί. Ο κ. Όλι Ρεν διευκρίνισε πως "η Επιτροπή είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι στο Μνημόνιο Στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Επιτροπή, δεν γίνεται ρητή μνεία της απελευθέρωσης των αδειών ταξί". Άρα η κυβέρνηση κορόιδευε όχι μόνο τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Ραγκούσης απάντησε, επικαλούμενος την πλήρη απάντηση του κ. Ρεν στην ερώτηση του κ. Σαλαβράκου. «Βάσει του Μνημονίου απαιτείται όντως ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η απελευθέρωση των αγορών, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με σκοπό την αύξηση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας» σημειώνεται στη γραπτή απάντηση του Επιτρόπου.

«Ως εκ τούτου, η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός των κανόνων χορήγησης αδειών για ταξί ή πρόσβασης στο επάγγελμα σαφώς συνάδουν με το πνεύμα του Μνημονίου Συνεννόησης. Η Επιτροπή θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι, μολονότι το Μνημόνιο Συνεννόησης περιλαμβάνει διάφορες διαρθρωτικές απαιτήσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αυτές δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως εξαντλητικός ή κλειστός κατάλογος επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων» αναφέρεται.

«Η Επιτροπή ενθαρρύνει πράγματι την Ελλάδα να εκσυγχρονίσει και να απελευθερώσει τις αγορές, που είναι αγκυλωμένες λόγω απηρχαιωμένων κανόνων και διαδικασιών αδειοδότησης, πέραν των απαιτήσεων του Μνημονίου και των νομικών υποχρεώσεων έναντι της ΕΕ» κατέληξε ο κ. Ρεν.

Ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη» του για το γεγονός ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέθεσε την πλήρη απάντηση του κ. Ρέν, ενώ μίλησε για «αποσπασματική χρήση και αυθαίρετη ερμηνεία» των λεγομένων του Φινλανδού επιτρόπου.

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, ότι σε αντίθεση με όσα ανακριβή ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., είναι κεντρικό θέμα στο Μνημόνιο Συνεννόησης ο Νόμος 3919/2011 με βάση τον οποίο θεσπίστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, από τα οποία δεν εξαιρούνται τα ταξί, και έτσι κι αλλιώς στο νόμο 3919, άρα και στο Μνημόνιο, δεν γίνεται αναλυτική μνεία των εκατοντάδων επαγγελμάτων που ανοίγουν» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.
  tovima

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κος Ραγγκούσης γιατί δεν μας λέει ότι όταν η Ε.Ε αναφέρεται σε εμπορευματικές και επιβατικές αναφορές αναφέρεται σε μεταφορές φορτηγών και σε επιβατικά οχήματα που εκτελούν μεταφορές με αντίτιμο και αναφέρονται σε οχήματα τα οποία ως εκ της κατασκευής και εξοπλισμού τους μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα
από εννέα άτομα — περιλαμβανομένου και του οδηγού.

Για την επαλήθευση των παραπάνω δείτε και τις σχετικές οδηγίες:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1996L0026:20070101:EL:PDF

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1998:277:0017:0025:EL:PDF

Για διευκόλυνση αναφέρεται στο άρθρο 1 παράγραφος 2 παράρτημα Β της οδηγίας του 96 που δεν τροποποιείται από την οδηγία του 98.

Αυτά που ισχυρίζεται ο Κος Ραγκούσης είναι ανακριβή γιατί και στην 123 οδηγία της Λισσαβόνας γίνεται σαφής εξαίρεση των Ταξί και των ασθενοφόρων και των αστικών συγκοινωνιών όπως και στον νόμο 3844/2010 που εναρμόνισε την παραπάνω οδηγία στο ελληνικό δίκαιο.

Τέλος στο νομοσχέδιο για τα Ταξί ο κος Ραγκούσης χρησιομοποιεί το Π.Δ 346/201(Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις των οδηγιών 96/26 ΕΚ και 98/76 ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρώπης). Είναι οι οδηγίες που ανέφερα πιό πάνω.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για την εμμονή του Κου Ραγκούση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...