Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Τ. Γκάιτνερ: «Οι αδύναμες χώρες του ευρώ,... χρειάζονται επαρκές οξυγόνο»


Τ. Γκάιτνερ: «Οι αδύναμες χώρες του ευρώ χρειάζονται επαρκές οξυγόνο» 

Ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg
Την άποψη ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κάνουν περισσότερα από τη σχεδιαζόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να διασφαλίσουν τη δυνατότητα δανεισμού
με ανεκτά επιτόκια για τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, οι οποίες βρίσκονται τώρα υπό πίεση» δήλωσε, προσθέτοντας πως η κρίση χρέους της Ευρώπης πλήττει την αμερικανική οικονομία.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν, για να αυξήσουν την πιθανότητα ότι η Ευρώπη θα κινηθεί όσο επιθετικά χρειάζεται» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι κινούνται, αλλά έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν.
«Είδατε τον πρόεδρο της Γαλλίας και την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνουν κάποιες πολλά υποσχόμενες και πολύ ενθαρρυντικές δηλώσεις. Οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να διαμορφώσουν μία πιο ουσιαστική και πιο ισχυρή απάντηση για να επιτύχουν τους στόχους τους, που είναι να βοηθήσουν τις χώρες να κάνουν μεταρρυθμίσεις, έχοντας εξασφαλίσει επαρκές οξυγόνο για να τις φέρουν εις πέρας» σημείωσε.
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...