Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

ΗΠΑ: Χειροπέδες,... σε 129 «Αγανακτισμένους»


Με χειροπέδες βρέθηκαν 129 άτομα στη Βοστόνη, όταν η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση κατά της Wall Street, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τον
εκπρόσωπο των αρχών, Έντι Κρίσπιν κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση. «Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τους είχε καλέσει να διαλυθούν ησύχως.
Η άποψη όμως του κινήματος είναι διαφορετική και στην ιστοσελίδα τους γράφουν ότι «εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών επιτέθηκαν βίαια» στους διαδηλωτές». Ωστόσο, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ίδια ιστοσελίδα εικονίζονται αστυνομικοί χωρίς κράνος και εξάρτυση να περνούν πλαστικές χειροπέδες σε διαδηλωτές.
Σύμφωνα με τον Κρίσπιν, οι διαδηλωτές είχαν πάρει άδεια να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ντιούι, όμως «ο αριθμός τους αυξήθηκε και επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους». Ο δήμαρχος της πόλης, Τόμας Μενίνο, δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση λέγοντας στην εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ ότι «σέβεται την ελευθερία της έκφρασης» αλλά ο ίδιος πρέπει «να φροντίσει μια πόλη» και ότι «η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».
Τώρα το κίνημα ζητά δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4.000 δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...