Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Μέρκελ: Θέλω όλες τις χώρες,... μέσα στο ευρώ


Τη βούλησή της να παραμείνουν στο ευρώ και οι 17 χώρες που το χρησιμοποιούν σήμερα εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με το Reuters.
«Θέλουμε την Ευρώπη και το ευρώ με όλες τις χώρες που το χρησιμοποιούν σήμερα», τόνισε η Μέρκελ, απορρίπτοντας εκ νέου το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, καθώς θα
οδηγούσαν σε πιο μεγάλη ανευθυνότητα στους κόλπους της ευρωζώνης.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Αναφερόμενη στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το ελληνικό χρέος, η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι «ειδικό πρόβλημα», που για να λυθεί, χρειάζεται τη συμμετοχή των ιδιωτών.
Επίσης, ανέφερε ότι η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι εξίσου σημαντική, ενώ επανέφερε θέμα αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, εκτιμώντας ότι εάν οι αλλαγές απορριφθούν, θα τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή δυνατότητα να αναλαμβάνει δράσεις.
Παράλληλα, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σύγκλιση στην Ευρώπη, ειδάλλως οι αγορές δεν θα πειστούν για τη δυνατότητα προστασίας του ενιαίου νομίσματος.
«Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και πανευρωπαϊκός έλεγχος στους εθνικούς προϋπολογισμούς» σημείωσε, εκτιμώντας ότι οι χώρες του ευρώ θα δεχθούν πιέσεις για λιτότητα και στο μέλλον, λόγω των δημογραφικών προβλημάτων, οπότε «ο δανεισμός δεν θα είναι εύκολος».
Πάντως, η Άγκελα Μέρκελ έδωσε στην ομιλία της ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να λάβουν άμεσα μέτρα η Ιταλία και η Ισπανία, για τη μείωση του χρέους τους και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...