Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Στην αφρικανική δημοκρατία,... της Ευρώπης

Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του «Δεν πληρώνω»; Ποιος είναι ο… ιθύνων νους πίσω από τη φοροδιαφυγή; Οι απαντήσεις είναι απλές: Δεν είναι το ΠΑΜΕ και ο Σύριζα, δεν είναι τα κινήματα πολιτών. Είναι το ίδιο το κράτος, αυτό το τέρας, η ίδια η διοίκηση που οδηγεί στο «Δεν πληρώνω». Είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ναι, αυτή που έχει καταντήσει διεθνής περίγελος - από τα greek statistics ως τα μέτρα που ψηφίζονται και δεν εφαρμόζονται στη μοναδική… αφρικανική δημοκρατία της Ευρώπης.


Οκτώβρη μήνα πιάσαμε για να… δεήσει αυτό το τέρας της δημόσιας διοίκησης, προσωποποιημένο στη μορφή του υπουργού Οικονομικών, να μας πει πώς θα φορολογηθούμε για τα εισοδήματα της χρονιάς που σε λίγο… τελειώνει. Στην Ελλάδα που… μεταρρυθμίζουν, στην Ελλάδα που… αλλάζουν, τρεις μήνες πριν από το τέλος της χρονιάς ο θεματοφύλακας των θεσμών, των νόμων και των κανόνων, το Κράτος, έρχεται να μας… τη σκάσει!

Μάζευες κύριε αποδείξεις που μέχρι τη Βενιζέλεια εκδοχή μετρούσαν; Εχασες! Γιατί πέταγες τις άλλες; Είχες υπολογίσει ότι χρειάζεσαι συγκεκριμένο ποσό και το συγκέντρωσες; Και πάλι έχασες! Στο τέλος του 9ου μήνα του… σωτήριου έτους 2011, το κράτος αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αποφάσισε να σου βάλει… τρικλοποδιά! Ετσι, στα ίσια, χωρίς ντροπή!

Αυτό είναι το δίκαιο φορολογικό σύστημα που υποσχέθηκε ότι θα αναμορφώσει ο κ. Βενιζέλος; Τόση... αναμόρφωση πια δεν την αντέχουμε! Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, που μόνο fair play δεν θυμίζουν; Γιατί λοιπόν τότε και οι πολίτες να μην ακολουθήσουν το ίδιο… unfair play; Κι ύστερα μας φταίει η Αλέκα και ο Αλέξης (κι ο Αλέκος) που μας καλούν να μην πληρώνουμε ή αυτά τα... άτιμα τα ΜΜΕ που λένε ό,τι θέλουν κάθε βράδυ και μιλάνε για σενάρια χρεοκοπίας... μίας χρεοκοπημένης χώρας!

Φέτος κλήθηκα ως φορολογούμενος πολίτης - έντιμος, στα όρια του… επικινδύνως ανόητου -, να πληρώσω ένα σημαντικό (για μένα) ποσό ως φόρο αλλά και ως έκτακτη εισφορά για μισθό, αυτοκίνητο και «μπλοκάκι» - ευτυχώς(!) δεν έχω ακίνητο. Είπα ok, να τα δώσω, αφού θέλω να είμαι νόμιμος και έντιμος κι αφού η πολυχρονεμένη μου κυβέρνηση με καλεί να βοηθήσω στη σωτηρία της χώρας! Μάζευα τις αποδείξεις και τα τιμολόγιά μου ευλαβικά. Εγινα ζητιάνος αποδείξεων για να μη φανώ ασυνεπής προς το κράτος!

Κι ήρθε τώρα ο υπουργός Οικονομικών - κατά κόσμον Βαγγέλης Βενιζέλος - να αλλάξει ξανά τους κανόνες του παιχνιδιού. Ακόμα και στο χειρότερο καταγώγιο όπου μαφιόζοι παίζουν πόκερ σε στημένα τραπέζια για να πάρουν τα λεφτά του θύματος, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένοι. Το… θύμα έχει διόδους διαφυγής, εάν έχει καλό «χαρτί». Μόνο εδώ, στη μοναδική… αφρικανική δημοκρατία της Ευρώπης, το ίδιο το κράτος αλλάζει τους κανόνες - και μάλιστα, Οκτώβρη μήνα - εξαπατώντας τους πολίτες του. Αρα, ποιος είναι τελικά ο ηθικός αυτουργός τού «Δεν πληρώνω»;

ΥΓ. Αραγε, ποια είναι η άποψη του συνταγματολόγου κ. Βενιζέλου για τις ρυθμίσεις του... υπουργού Οικονομικών; Μία αγόρευση επί τούτου, θα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα! 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...