Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Πόσα μεταλλαγμένα γονίδια,... κληρονομούν τα παιδιά

Τα παιδιά κληρονομούν από τους γονείς τους λιγότερες γενετικές μεταλλαγές απ' ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που αποκωδικοποιούν το γονιδίωμα μιας ολόκληρης οικογένειας.

Αναλύοντας το DNA μιας τετραμελούς οικογένειας (γονείς, κόρη και γιος), επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα διαπίστωσαν ότι κάθε γονιός είχε κληροδοτήσει σε κάθε παιδί περίπου 30 μεταλλαγές _ και όχι 75 που πίστευαν έως σήμερα οι ειδικοί.

Όπως γράφουν στην Επιθεώρηση «Science Express» η δρ Λιν Τζόρντε, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Γενετικής του Ανθρώπου του πανεπιστημίου, και οι συνεργάτες της, οι περισσότερες κληρονομούμενες μεταλλαγές δεν επηρεάζουν την υγεία του παιδιού.

Υπάρχουν όμως και κάποιες που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ακριβής αριθμός των μεταλλαγών που κληροδοτούν οι γονείς στα παιδιά τους εξαρτάται από την ηλικία των γονέων (ιδίως του πατέρα) την εποχή της σύλληψης.


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...