Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Άρχισε να (ξε)πωλεί,... ο Βγενόπουλος


Μία μία φαίνεται ότι ξεπουλάει ο όμιλος Marfin Investment Group, τις εταιρείες του, αφού όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ο ισχυρός άνδρας της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ζητεί εναγωνίως ρευστό.
Μετά την Chipita, η οποία πέρυσι πουλήθηκε στον αρχικό της ιδιοκτήτη, κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, τώρα ανακοινώθηκε και η πώληση της
Vivartia Cyprus LTD.
Συγκεκριμένα υπεγράφη προκαταρκτική συμφωνία πώλησης του 90% της εταιρείας στους Κύπριους επιχειρηματίες, Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενέλαο Σιακόλα, αντί 42 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο το 10% παραμένει στη Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο όμιλος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου στερείται ρευστότητας και επιθυμεί μέσω της πώλησης μια «δυνατή» ενίσχυση καθώς ανοιχτό είναι και το θέμα δανεισμού του με την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου όπως και η καλυτέρευση των συνθηκών για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ Vivartia και ΜΕΒΓΑΛ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να κάνει «νοικοκύρεμα» στον όμιλό του διότι τα έξοδα, το ενεργητικό, οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης φαίνεται πως τον προβληματίζουν έντονα.
Η Vivartia Cyprus συστήθηκε το 2007 από τις γαλακτοβιομηχανίες Χαραλαμπίδης και Κρίστη. Κύρια δραστηριότητα της είναι η παραγωγή και η διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά. Την τελευταία διετία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών γραμμών παραγωγής φρέσκων γάλακτος.
Η εταιρεία εξάγει επίσης τυροκομικά είδη σε 24 χώρες, αξίας 12 εκατ. ευρώ, απασχολεί περίπου 580 υπαλλήλους και έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Η απομάκρυνση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου από μια τέτοια επιχείρηση σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στο μάνατζμεντ της μητρικής εταιρείας, η οποία όχι μόνο δεν τηρεί τους αντικειμενικούς σκοπούς της πολιτικής της, αλλά μπαίνει σε φάση συρρίκνωσης, όπως άλλωστε αναφέρουν και παράγοντες της αγοράς.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...