Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2011

ΕΡΤ: Πανικός,... και παράλυση


ΕΡΤ: Πανικός και παράλυση 

Εν αναμονή των σαρωτικών αλλαγών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση
Εν αναμονή σαρωτικών αλλαγών βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ στα πηγαδάκια στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον της ΕΡΤ.
Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού
Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλου, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1. Θα ακολουθήσουν με συνοπτικές διαδικασίες το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, το προσωπικό των οποίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, πρόκειται να απορροφηθεί από την ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή το 10% του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μπαίνει στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διερωτώνται πως είναι δυνατόν να κλείνουν κανάλια και να γίνεται λόγος για υπεράριθμο προσωπικό τη στιγμή που ο οργανισμός ετοιμάζεται να ενσωματώσει το προσωπικό άλλων οργανισμών.
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εθνικό κεφάλαιο που είναι η ΕΡΤ, με μια απίστευτη προχειρότητα. Αυτό που δηλώνει σήμερα, το παίρνει πίσω αύριο, για να το επαναφέρει μεθαύριο με άλλη χειρότερη μορφή» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Την ίδια στιγμή η δημόσια τηλεόραση παραμένει χωρίς πρόγραμμα, ενώ εκπομπές που είχαν προγραμματιστεί για την ΕΤ1 βρίσκονται ξαφνικά μετέωρες και αναζητούν «στέγη» στην ΕΤ3 ή τη ΝΕΤ. Με συνεχείς επαναλήψεις η ΕΡΤ προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι η παραγωγή νέου προγράμματος είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Με τον πανικό για την επόμενη ημέρα να κυριαρχεί στην καθημερινότητα των εργαζόμενων, η έτσι κι αλλιώς βραδυκίνητη ΕΡΤ, έχει κυριολεκτικά παραλύσει. 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...