Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

Ρίγανη on the rocks...;

Οι μύστες των κοκτέιλ παντρεύουν μεσογειακά
μυρωδικά με βοτανικά spirits και καταγράφουν 
εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ρίγανη on the rocks!
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου.
Oι ενασχολούμενοι με τα εναλλακτικά – σε διατροφή,

συνήθειες, μα και θεραπείες – μιλούν για μια συνολική στροφή των ανθρώπων στα μπαχάρια, στα βότανα και γενικά σε μια πιο ψαγμένη εκδοχή των καρυκευμάτων. Εχουμε ανάγκη όλοι μας για νοστιμιά στη ζωή. Η έρευνα για spicy αύρα στον ουρανίσκο ξεκίνησε από τις κουζίνες, ευλογήθηκε από γιατρούς που τόνισαν τα καλά και συμφέροντα που αποκτά ο οργανισμός με αυτό το κατιτί στη γεύση και εν τέλει η ιστορία κατέληξε δημιουργικά – στις μπάρες και στα σέικερ.

Τα κοκτεÏλ 

Από τον mixologist Γιάννη Πετρή
50 ml Tanqueray Gin 30 ml φρέσκος χυμός λάιμ 120 ml χυμός ντομάτας φρέσκια ρίγανη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος: Σε ένα ποτήρι τύπου Collins γεμάτο πάγο ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με φρέσκια, μυρωδάτη ρίγανη. Η ζουμερή ντομάτα συνδυάζεται έξοχα με τη σπιρτάδα του λάιμ.

50 ml Jameson Ιrish Whiskey 30 ml φυσικός χυμός λεμονιού 10 ml σιρόπι ζάχαρης 4 σπόροι κάρδαμου 1 κ.σ. ασπράδι
Μέθοδος: Ρίξτε τα υλικά στο σέικερ και σουρώστε σε ποτήρι sour glass. Γαρνίρετε με φλούδες λεμονιού και κάρδαμο, που ταιριάζει άριστα με το ιρλανδέζικο ουίσκι. 

50 ml grain whisky 10 ml φρέσκος χυμός λεμονιού 30 ml πιπεριά Φλωρίνης, πολτοποιημένη 20 ml χυμός ροζ γκρέιπ φρουτ 5 ml σιρόπι ζάχαρης
Μέθοδος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι του κοκτέιλ. Οι πιπεριές Φλωρίνης αναπτύσσουν άριστη σχέση με το grain whisky.

40 ml Οlmeca Blanco 30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού 10 ml σιρόπι ζάχαρης 30 ml μεταλλικό νερό χωρίς ανθρακικό 4 φέτες αγγουριού
Μέθοδος: Ρίξτε τα υλικά στο σέικερ, χτυπήστε και σουρώστε σε ποτήρι του τσαγιού. Γαρνίρετε με μερικές φέτες αγγουριού.

40 ml Αbsolut Vodka 100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 10 ml φρέσκος χυμός λεμονιού 20 ml Liqueur 51 5 ml σιρόπι κανέλας
Μέθοδος: Ανακατέψτε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι τύπου Collins. Γαρνίρετε με στικ κανέλας. Η καθαρότητα της βότκας συμπληρώνεται ιδανικά με τη σπιρτάδα της κανέλας και το λικέρ.

50 ml Havana Club 3 y.o. 15 ml τσάι γιασεμί εμβαπτισμένο σε 15 ml Havana Club 10 ml Xante λικέρ αχλαδιού 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού 4-5 φύλλα δυόσμου 60 ml χυμός μήλου
Μέθοδος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι mug. Ο φρέσκος δυόσμος και οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού γιασεμί δίνουν τον τόνο. Το κοκτέιλ εμπνεύστηκε ο υπογράφων για τον διεθνή διαγωνισμό του Hanana Club στην Κούβα.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...