Οι μύστες των κοκτέιλ παντρεύουν μεσογειακά
μυρωδικά με βοτανικά spirits και καταγράφουν
εξαιρετικά αποτελέσματα.
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου.
Oι ενασχολούμενοι με τα εναλλακτικά – σε διατροφή,συνήθειες, μα και θεραπείες – μιλούν για μια συνολική στροφή των ανθρώπων στα μπαχάρια, στα βότανα και γενικά σε μια πιο ψαγμένη εκδοχή των καρυκευμάτων. Εχουμε ανάγκη όλοι μας για νοστιμιά στη ζωή. Η έρευνα για spicy αύρα στον ουρανίσκο ξεκίνησε από τις κουζίνες, ευλογήθηκε από γιατρούς που τόνισαν τα καλά και συμφέροντα που αποκτά ο οργανισμός με αυτό το κατιτί στη γεύση και εν τέλει η ιστορία κατέληξε δημιουργικά – στις μπάρες και στα σέικερ.
Τα κοκτεÏλ
Από τον mixologist Γιάννη Πετρή
• 50 ml Tanqueray Gin • 30 ml φρέσκος χυμός λάιμ • 120 ml χυμός ντομάτας • φρέσκια ρίγανη • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος: Σε ένα ποτήρι τύπου Collins γεμάτο πάγο ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με φρέσκια, μυρωδάτη ρίγανη. Η ζουμερή ντομάτα συνδυάζεται έξοχα με τη σπιρτάδα του λάιμ.
• 50 ml Jameson Ιrish Whiskey • 30 ml φυσικός χυμός λεμονιού • 10 ml σιρόπι ζάχαρης • 4 σπόροι κάρδαμου • 1 κ.σ. ασπράδι
Μέθοδος: Ρίξτε τα υλικά στο σέικερ και σουρώστε σε ποτήρι sour glass. Γαρνίρετε με φλούδες λεμονιού και κάρδαμο, που ταιριάζει άριστα με το ιρλανδέζικο ουίσκι.
• 50 ml grain whisky • 10 ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 30 ml πιπεριά Φλωρίνης, πολτοποιημένη • 20 ml χυμός ροζ γκρέιπ φρουτ • 5 ml σιρόπι ζάχαρης
Μέθοδος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι του κοκτέιλ. Οι πιπεριές Φλωρίνης αναπτύσσουν άριστη σχέση με το grain whisky.
• 40 ml Οlmeca Blanco • 30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 10 ml σιρόπι ζάχαρης • 30 ml μεταλλικό νερό χωρίς ανθρακικό • 4 φέτες αγγουριού
Μέθοδος: Ρίξτε τα υλικά στο σέικερ, χτυπήστε και σουρώστε σε ποτήρι του τσαγιού. Γαρνίρετε με μερικές φέτες αγγουριού.
• 40 ml Αbsolut Vodka • 100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού • 10 ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 20 ml Liqueur 51 • 5 ml σιρόπι κανέλας
Μέθοδος: Ανακατέψτε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι τύπου Collins. Γαρνίρετε με στικ κανέλας. Η καθαρότητα της βότκας συμπληρώνεται ιδανικά με τη σπιρτάδα της κανέλας και το λικέρ.
• 50 ml Havana Club 3 y.o. • 15 ml τσάι γιασεμί εμβαπτισμένο σε 15 ml Havana Club • 10 ml Xante λικέρ αχλαδιού • 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 4-5 φύλλα δυόσμου • 60 ml χυμός μήλου
Μέθοδος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε σε ποτήρι mug. Ο φρέσκος δυόσμος και οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού γιασεμί δίνουν τον τόνο. Το κοκτέιλ εμπνεύστηκε ο υπογράφων για τον διεθνή διαγωνισμό του Hanana Club στην Κούβα.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου