Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

Ο Ρόουαν Aτκινσον «τσαλακώνει»,... την εικόνα του Τζέιμς Μποντ


O Ρόουαν Άτκινσον σπέρνει την καταστροφή, ως πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Johnny English: η επιστροφή»
Ο Ρόουαν Άτκινσον «ξαναχτυπά» σε μια ξεκαρδιστική παρωδία κατασκοπικών ταινιών, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Όλιβερ Πάρκερ. Με ύφος και έπαρση που παραπέμπουν στον διάσημο πράκτορα 007, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της προηγούμενης περιπέτειάς του Johnny English το 2003.
Ο μυστικός πράκτορας-καταστροφή «γεννήθηκε» από μια σειρά διαφημιστικών που είχε γυρίσει ο Άτκινσον από το 1992-1997. Η καριέρα του στη μεγάλη οθόνη αποδείχτηκε λαμπρή καθώς η προηγούμενη ταινία του απέφερε πάνω από 160 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office. Στη νέα περιπέτεια, το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν η Γκίλιαν Άντερσον των Χ-Files, η Ρόζαμουντ Πάικ στο ρόλο της ψυχολόγου και της γυναίκας που κλέβει την καρδιά του Johnny English, καθώς και οι Ντόμινικ Γουέστ και Ντάνιελ Καλούγια.
Στις σκηνές δράσης με γρήγορα αυτοκίνητα, ο Άτκινσον επέμεινε να συμμετέχει ο ίδιος. Είναι άλλωστε φανατικός «ραλίστας» και το χόμπι του με τα γρήγορα αμάξια λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή σε ένα πρόσφατο τροχαίο.
Στην υπόθεση της νέας κωμωδίας, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και υποχρεώνονται να επιστρατεύσουν τον Johnny English τον πιο αδέξιο μυστικό πράκτορά τους, προκειμένου να προστατεύσει τον ηγέτη της Κίνας. O δαιμόνιος Johnny εγκαταλείπει το μοναστήρι όπου είχε αποσυρθεί προσωρινά και ξαναμπαίνει στην ενεργό δράση. Στο Λονδίνο, η νέα αυστηρή επικεφαλής της ΜΙ7, του αποκαλύπτει τη δύσκολη αποστολή του: να πάει στο Χονγκ Κονγκ και να αποτρέψει τη δολοφονία του κινέζου πρωθυπουργού…
Όπως σχολιάζει ο Ρόουαν Άτκινσον για το ρόλο του: «Πάντοτε απολάμβανα να τον υποδύομαι. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να τα καταφέρνει και την ίδια στιγμή να σπέρνει γύρω του το χάος δίχως να το αντιλαμβάνεται. Έχει έναν εγγενή τρόπο να σε κάνει να περνάς καλά».
Πρωταγωνιστούν οι: Ρόουαν Άτκινσον, Γκίλιαν Άντερσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντόμινικ Γουέστ. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...