Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Χαμενέι: Το κίνημα κατά της Wall Street,... θα γκρεμίσει τον καπιταλισμό

Το κίνημα κατά της Wall Street στις ΗΠΑ θα γκρεμίσει το καπιταλιστικό σύστημα της Δύσης, υποστήριξε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
«Το κίνημα κατά της Wall Street είναι πολύ σημαντικό. (Οι αρχές και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης) επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το εύρος του όμως η διαφθορά του καπιταλιστικού συστήματος είναι ορατή πλέον από τον πληθυσμό. Μια μέρα το κίνημα αυτό θα γκρεμίσει το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα» το οποίο έχει βρεθεί «σε πλήρες αδιέξοδο», τόνισε ο Χαμενεΐ μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πόλη Κερμανσάχ.
«Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κηρύχθηκαν από το 1% που κυβερνά τις ΗΠΑ όμως το υπόλοιπο 99% πληρώνει το τίμημα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο σύνθημα των διαδηλωτών της Γουόλ Στριτ «Είμαστε το 99%».
Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ συνεχίζονται. Την Τρίτη οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη μια «πορεία των εκατομμυριούχων» ενώ στη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον οι αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις ακτιβιστών.
Τις τελευταίες ημέρες πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ προαναγγέλλει μια «Αμερικανική Άνοιξη» κατά το πρότυπο της «Αραβικής Άνοιξης» που οδήγησε στην ανατροπή πολλών απολυταρχικών καθεστώτων του αραβικού κόσμου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...