Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

Σεξ, ψέματα και πολιτική

Η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Και το σεξ
ο πιο σίγουρος τρόπος να καταστρέψεις μια 
πολιτική καριέρα.
Σεξ, ψέματα και πολιτική
Μπιλ Κλίντον: Το πρώτο όνομα που έρχεται στο 
μυαλό όταν η κουβέντα φτάνει σε σεξουαλικά
σκάνδαλα πολιτικών. (AP Photo/Michel Euler)
Μία πολυτελής σουίτα, μία καμαριέρα και ο
επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το μείγμα είναι εκρηκτικό, τόσο εκρηκτικό μάλιστα που ο Ντομινίκ Στρος Καν είδε την καριέρα του να γκρεμίζεται σε ένα βράδυ.
Οι περιπτώσεις πολιτικών που μπλέχθηκαν σε σεξουαλικά σκάνδαλα δεν είναι λίγες. Και εάν ο Μπιλ Κλίντον με το περίφημο πούρο και τον λεκέ στο φόρεμα της Μόνικα είναι τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό, η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Ο Ελιοτ Σπίτσερ, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, παραιτήθηκε το 2008, όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε τακτικός πελάτης κυκλώματος που προμήθευε ισχυρούς άντρες με πόρνες πολυτελείας. Κανείς δεν εκτίμησε το γεγονός ότι δεν ήταν φθηνιάρης…
Ο υπερσυντηρητικός συμπατριώτης του Νιουτ Γκίνγκριτς από την άλλη πλευρά, έχασε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, όταν ήρθε στο φως η σχέση που διατηρούσε µε την κατά 23 χρόνια νεώτερή του, Καλίστα Μπίσεκ, ενώ ήταν παντρεμένος. Η λεπτή ειρωνεία της υπόθεσης  είναι ότι την ίδια εποχή δεν σταματούσε να βγάζει πύρινους λόγους κατά του Μπιλ Κλίντον και των εξωσυζυγικών σχέσεων του. Φυσικά σαν καλός ρεπουμπλικάνος έσπευσε να αποκαταστήσει την τότε νεαρά και ζήτησε διαζύγιο από την γυναίκα του.
Το σκάνδαλο Προφιούμο το 1963 τάραξε την Βρετανία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο τότε υπουργός Αμυνας Τζον Προφιούμο σύναψε σχέση με το κολ- γκέρλ Κριστίν Κίλερ. Η νεαρά όμως την ίδια εποχή τύχαινε να έχει δεσμό και με τον με τον ναυτικό ακόλουθο και κατάσκοπο της KGB, Ευγένιο Ιβανόφ. Μεσούντος του ψυχρού πολέμου οι εφημερίδες κατηγόρησαν τον συντηρητικό πολιτικό για προδοσία. Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτησή του αλλά και στην κατάρρευση της κυβέρνησης του Χάρολντ Μακ Μίλαν.
Στην Ευρώπη βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πολίτες είναι πολύ πιο ελαστικοί στις αταξίες των πολιτικών τους. Αρχηγός όλων βεβαίως αναδεικνύεται αναμφισβήτητα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: όποια μοντέλα και  εάν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις…
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...