Σάββατο, Ιουλίου 16, 2011

«Το υπό πτώχευση ελληνικό κράτος χρηματοδοτεί την μαλακόσφαιρα»


Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης που αφορούν υψηλές δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού σε καιρούς οικονομικής κρίσης και περικοπών.

«Είχα κάνει μια ερώτηση: ‘’Τι χρηματοδοτείτε, ποιους χρηματοδοτείτε, τους ξέρετε;’’ και μου στέλνει εδώ μια λίστα το Υπ. Πολιτισμού από 53 αθλήματα τα οποία χρηματοδοτεί το φτωχό ελληνικό κράτος. Μεταξύ των οποίων είναι: η αντιπτέρηση. Το ξέρετε το άθλημα; 195.000 χρηματοδοτεί το φτωχό ελληνικό κράτος… Έτσι μου απαντάει ο κ. Νικητιάδης, δεν φταίει ο κ. Νικητιάδης, αυτά κληρονόμησε, αυτά μου λέει. Γκόλφ: 27.000, Γούσου Κουνγκ Φου: 14.500, Μπέιζμπολ: 42.800, Μπριτζ: 115.500, Ράγκμπι: 29.207, Κρίκετ: 100.000, και κρατηθείτε, μαλακόσφαιρα: 89.500. Έκανα νέα ερώτηση στη βουλή για να μάθω τι είναι η μαλακόσφαιρα. Χρηματοδοτεί το υπό πτώχευση ελληνικό κράτος την μαλακόσφαιρα», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστής Αϊβαλιώτης, μέσω του ΑΝΤ1 97,2.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσίασε επίσης έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί δυο οργανισμούς για το Μουσείο της Ακρόπολης.
«Έχει ημερομηνία, 1/7/2011, υπογράφει ο Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, και μεταξύ όλων των άλλων μαθαίνω από την ίδια απάντηση το εξής απίστευτο. Έχετε πάει στο Μουσείο της Ακρόπολης; Είδατε μέσα μπογιατζήδες, μηχανικούς που κάνανε επιχρίσματα ξέρω γω – σοβάδες; Όχι. Και λαμβάνω μια απίστευτη απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού ξέρετε, ότι έχουμε δυο οργανισμούς για το Μουσείο της Ακρόπολης; Ο μεν πρώτος επιγράφεται οργανισμός ανέγερσης Μουσείου της Ακρόπολης. Και τα δυο προεδρεύονται από τον κ. Παντερμανλή σεβαστό καθηγητή, και οι δυο οργανισμοί, ο άλλος λέγεται Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν μπορεί να υπάρχει οργανισμός ανέγερσης για τελειωμένο μουσείο», σημείωσε το στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ..
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Αϊβαλιώτης, το μουσείο της Ακρόπολης φέρεται να έχει περίπου 3 εκατομμύρια λειτουργικά έξοδα και ο έτερος «Οργανισμός Ανέγερσης» 228.000.
Ο κ. Αϊβαλιώτης κατήγγειλε ακόμη πως το site του ΙΚΑ κόστισε 2.309.960€, ενώ η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ 23,198 ευρώ!
source: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...