Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

Δεοντολογία ημίχρονο, τζόγος τελικό.........!

Τουλάχιστον 15 δημοσιογράφοι φέρονται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το Στοίχημα στον ΟΠΑΠ. Το έγγραφο και τα αναπάντητα ερωτηματικά
Έγγραφο-φωτιά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις ορισμένων δημοσιογράφων με τον ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα με τη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών-Τομέας Διεύθυνσης Στοιχήματος.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" που δημοσιεύει το έγγραφο, 15 δημοσιογράφοι εργάζονται στην ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέχοντας υπηρεσίες που σχετίζονται με το Στοίχημα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για γνωστούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν κάνουν ρεπορτάζ για τον ΟΠΑΠ, αλλά συνεργάζονται με αυτόν ως προς τη σύνθεση του κουπονιού και τις αποδόσεις.
Το ερώτημα είναι αν συνάδουν οι υπηρεσίες αυτές με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, καθώς αρκετοί εξ αυτών καλύπτουν το λεγόμενο κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ, παίρνοντας βέβαια και έναν μισθό από τον ΟΠΑΠ.
Στο έγγραφο ο κ. Παύλος Γερακάρης, ο οποίος είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών και μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, αναφέρεται ως "Ειδικός Σύμβουλος Διεύθυνσης Στοιχήματος".


 Στο σημείωμα, με ημερομηνία 6 Ιουνίου 2011, που βλέπετε παραπάνω, ο κ. Γερακάρης απευθύνεται στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στοιχήματος και ζητά να ανανεωθούν για ένα χρόνο οι συμβάσεις δέκα δημοσιογράφων, να προστεθούν σ' αυτούς άλλοι δύο και χαρακτηρίζει "εξαιρετικές" τις επιδόσεις άλλων τριών που συνεργάζονται με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
Το σημείωμα κοινοποιείται και στους Ι. Σπανουδάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Ν. Παυλιά, γενικό διευθυντή Παιχνιδιών ΟΠΑΠ Α.Ε., και Γ. Καραλή, ειδικό σύμβουλο διοίκησης.
Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", ο κ. Γερακάρης τονίζει ότι από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους "κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες για άμεση, διαρκή, εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του στοιχηματισμού και ειδικότερα από το ελληνικό -και διεθνές- αθλητικό περιβάλλον, φυσικά και το έντονο παρασκήνιο (ποδόσφαιρο και μπάσκετ)".
Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι φυσικό να δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και για τους 15 που εργάζονται, αλλά και για αυτούς που αποφάσισαν την πρόσληψή τους.
"Κανένας δεν εργάζεται στον ΟΠΑΠ"
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες ασχολείται με τη διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του "Το Κουτί της Πανδώρας", όταν πριν λίγες ημέρες ρώτησε τον κ. Καραλή σχετικά με τον αριθμό των δημοσιογράφων που απασχολούνται στον ΟΠΑΠ, η απάντηση ήταν "κανένας".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές του Κώστα Βαξεβάνη στην εκπομπή του σχετικά με δημοσιογράφους που διαφημίζουν στοιχήματα ή είναι σύμβουλοι σε εταιρείες τζόγου, είχαν προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση του Παύλου Γερακάρη, με τον ΠΣΑΤ να εκδίδει ανακοίνωση κατά του δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...