Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Γυμναστική για... δύσκολα ωράρια


Όταν έχει συνηθίσει κανείς να γυμνάζεται συστηματικά και να τρέφεται σωστά είναι εύκολο να εφησυχάσει και να πάψει να πιέζει τον εαυτό του, να κάνει το ελάχιστο δυνατόν και να ξεχνάει την προπόνησή του τις «δύσκολες μέρες».

Με τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής, όμως, όλες οι μέρες τελικά είναι δύσκολες- και πριν να το καταλάβει μπορεί να έχει διαγράψει τη γυμναστική από τη ζωή του. Ο προσωπικός προπονητής Ματ Ρόμπερτς έγραψε στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου μερικές χρήσιμες συμβουλές:

* Προγραμματισθείτε. Να προγραμματίζετε κάθε εβδομάδα ξεχωριστά και αναλόγως με τις υποχρεώσεις σας. Αν έχετε πάρα πολλή δουλειά, φροντίστε να περπατήσετε για μισή ώρα στο ενδιάμεσο της ημέρας - ή αν εργάζεστε σχετικά κοντά στο σπίτι σας, γι΄ αυτή την εβδομάδα φροντίστε να πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Να περπατάτε μόνο με ζωηρό βήμα και όχι σαν να κάνετε χαλαρή βόλτα.

* Να γυμνάζεστε όταν νιώθετε κουρασμένοι. Η γυμναστική είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να αυξήσετε την ενέργειά σας, καθώς αυξάνει την οξυγόνωση του οργανισμού και τα επίπεδα αδρεναλίνης και σεροτονίνης (είναι η ορμόνη της ευεξίας).

* Να γυμνάζεστε μόλις ξυπνήσετε.
Αν περνάτε μια περίοδο έντονου στρες, να αρχίζετε τη μέρα σας με γυμναστική, η οποία θα σας βοηθήσει να χειρισθείτε καλύτερα το στρες. Προσέξτε μόνο τι ασκήσεις θα κάνετε: η υψηλής εντάσεως ασκήσεις δεν βοηθούν. Προτιμήστε την μετρίας εντάσεως καρδιοαναπνευστική προπόνηση (το ιδεώδες είναι να κολυμπάτε) και τις ασκήσεις με μικρά βάρη, ώστε να κάνετε πολλές επαναλήψεις.

* Μη γυμνάζετε καθημερινά τις ίδιες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε ότι οι μύες θέλουν έως 24 ώρες για να αναρρώσουν από την προπόνηση - και το τελευταίο που χρειάζεστε είναι να πονάτε κιόλας.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...