Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

Τι μας κλέβει τον ύπνο;


Τι μας κλέβει τον ύπνο;

5 αιτίες για την αϋπνία και 4 τρόποι ξεπεράσματός της
Αρκετοί είναι οι λόγοι που μπορεί να μας στερήσουν τον ύπνο
 Οι αϋπνίες μπορεί να οφείλονται ακόμη και σε αντιαλλεργικά φάρμακα
Ταλαιπωρήστε προτού παραδοθείτε στην «αγκαλιά του Μορφέα»; Στριφογυρίζετε ώρα αφότου πέσετε για ύπνο στο κρεβάτι; Το πολύτιμο αγαθό του ύπνου δεν είναι πάντα δεδομένο. Η έντονη κούραση, το άγχος είναι η πιο συνήθης, ίσως και η πιο εύκολη ερμηνεία. Οταν όμως το πρόβλημα γίνεται χρόνιο, ενδέχεται να υπάρχει βαθύτερη αιτία για τις… λευκές νύχτες, όπως κάποια σωματική πάθηση, η λήψη φαρμάκων, ακόμη και μία ψυχική διαταραχή.

Χρόνιες παθήσεις
Οι ειδικοί επιμένουν ότι αϋπνίες ταλαιπωρούν έντονα ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις_ χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ανήκετε σε αυτούς. Καρκίνος, παθήσεις του αναπνευστικού, αρθρίτιδες κάνουν ενίοτε μακρά τη νύχτα. Ένα τυχαίο κάταγμα, ή ένας απλός τραυματισμός έχουν επίσης τη δύναμη να κρατήσουν τα βλέφαρα σας ανοικτά. Λύση αποτελεί η χορήγηση υπναγωγών, που διευκολύνουν στον ύπνο, βοηθώντας τον οργανισμό να ανταποκριθεί στις ούτως ή άλλως δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Φάρμακα που δίδονται πάντα από τον ιατρό, καθώς προκαλούν εξάρτηση.

Διεγερτικά φάρμακα
Υποφέρετε από αλλεργίες; Πάσχετε από υπέρταση; Η αγωγή που ακολουθείτε ανυποψίαστοι για ένα ήσσονος σημασίας και πάντως ελεγχόμενο πρόβλημα, μπορεί να είναι ένοχη για τα συμπτώματα αϋπνίας. Φάρμακα, όπως (μερικά) αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αποσυμφορητικά, φάρμακα με κορτιζόνη και φυσικά όσα περιέχουν καφεΐνη, είναι διεγερτικά του νευρικού συστήματος. Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας, θα σας προτείνει εναλλακτική θεραπεία που θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχοι.

Ψυχικές διαταραχές
Όποιος θεωρεί ότι η ψυχική ασθένεια είναι κάτι που δεν τον αφορά, πλανάται πλάνη οικτρά. Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα που διεξήχθη σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν την υπ΄ αριθμόν ένα πρόκληση στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα. Μάλιστα, το 38% των Ευρωπαίων πάσχει από παθήσεις, όπως κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή ή αϋπνία.

Τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια ή αγχώδη διαταραχή, ταλαιπωρούνται πολύ συχνά και από αϋπνίες. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση των συμπτωμάτων έχει να κάνει και με το πόσο βαριάς μορφής είναι η νόσος. Απαιτείται διαχρονικά η διάγνωση, η παρακολούθηση και η συστηματική αγωγή από ψυχίατρο.

Εναλλακτικές θεραπείες
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η αϋπνία οφείλεται στο άγχος που συνοδεύει τη δουλειά σας, στην ένταση μίας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ή σε ένα εξαιρετικό γεγονός που σας βγάζει από τις συνήθειες σας, σας αναστατώνει.
Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν χαλάρωση, αποφόρτιση από τη συσσωρευμένη ένταση.

ΣIATΣOY. Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, το μασάζ σιάτσου συντελεί στην εξισορρόπηση των δυνάμεων «Γιν» (δύναμη της νύχτας) και «Γιανγκ» ( δύναμη της ημέρας) στον οργανισμό. Oι μαλάξεις του σιάτσου θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε αισθητά.

PEΦΛEΞOΛOΓIA. Στόχος της είναι η ενεργοποίηση των σημείων-κλειδιών του σώματος, ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον οργανισμό. Η ρεφλεξολογία επικεντρώνεται στα πέλματα, υποσχόμενη να βοηθήσει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της αϋπνίας ύστερα από μερικές συνεδρίες.

OMOIOΠAΘHTIKH. Με τη χορήγηση του κατάλληλου κάθε φορά φαρμάκου, που αποτελείται από φυσικά συστατικά, ο ομοιοπαθητικός θα προσπαθήσει να ενισχύσει τον οργανισμό σας. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά ακριβής και συγκεκριμένος, όταν του σκιαγραφήσετε την προσωπικότητα σας και του μιλήσετε για το ιστορικό σας_ θα συμβάλλετε στο να σας δώσει το φάρμακο που πρέπει.

BEΛONIΣMOΣ. Με τη χρήση ειδικών βελόνων -στα δάχτυλα του ποδιού, στα χέρια, στην πλάτη, στα αυτιά και στην κοιλιά -, που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας στον οργανισμό, ο βελονισμός υπόσχεται να σας απαλλάξει από τις αϋπνίες.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...