Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¾ ποτηριού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι μαλακή φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέτετε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει.
2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, όσο ένα καρύδι. Τα πλάθετε στρογγυλά και κάνετε μια λακκούβα στο καθένα. Γεμίζετε τη λακκούβα με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνετε τη τρύπα να καλυφθεί το τυρί.
3. Πατάτε το ζυμάρι με τη παλάμη σας να γίνει πλακέ.
4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, και ψήνετε τη κάθε ζυμαρόπιτα από 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Πηγή: queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου