Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2011

...είναι 121 ετών...;



Μια Βραζιλιάνα υπεραιωνόβια γιαγιά

Το μυστικό της μακροζωίας «κρύβεται» στον Αμαζόνιο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η οργάνωση Survival International, που μάχεται για τα δικαιώματα των ιθαγενών, σύμφωνα με την οποία η Βραζιλιάνα
Maria Lucimar Pereira είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, μιας και όπως λέει η ίδια στις 3 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσει τα… 121α γενέθλιά της!

Η Pereira ανήκει στη φυλή Kaxinawa, μιλά μόνο τη γλώσσα της φυλής της και το καθημερινό διαιτολόγιό της περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια, πουρέ μπανάνας, ρίζες λαχανικών, ψητό κρέας ενώ φροντίζει να αποφεύγει το αλάτι, τη ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Survivors International, Stephen Corry «όλο και πιο συχνά γινόμαστε μάρτυρες των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι αναγκαστικές αλλαγές στις ζωές των αυτοχθόνων. Είναι αναζωογονητικό να βλέπει κανείς μια κοινότητα που έχει διατηρήσει πολύ στενούς δεσμούς με το παρελθόν της και τις πατροπαράδοτες παραδόσεις της και απολαμβάνει τα οφέλη αυτών».

Πριν από μία εβδομάδα τα Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισαν την Besse Cooper, από τη Georgia ως τη γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, η οποία είναι 115 ετών!

Τα Ρεκόρ Γκίνες γνωρίζουν την περίπτωση της Pereira, αλλά δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί αν είναι αληθινά… τα χρόνια της, λόγω έλλειψης εγγράφων και πιστοποιητικών γέννησης.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...