Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τις ΗΠΑ

Επεκτείνεται το χωρίς προηγούμενο κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες μεσοδυτικές και κεντρικές πολιτείες της Αμερικής. Οι θερμοκρασίες συχνά ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας αφόρητη τη ζωή των πολιτών, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο καύσωνας μπορεί να επεκταθεί και στις ανατολικές πολιτείες.Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα.
  Στην Αϊόβα η θερμοκρασία έφτασε τους 55 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Νεμπράσκα, πλησίασε τους 50.
«Εδώ και ένα μήνα έχουν καταρριφθεί χίλια ρεκόρ ζέστης», είπε χαρακτηριστικά ο Κρίστοφερ Βακάρο, εκπρόσωπος της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. «Όμως το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του καύσωνα είναι η διάρκειά του και η έκτασή του», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί 24 Πολιτείες ενώ τις επόμενες ημέρες ο καύσωνας ενδέχεται να επεκταθεί σε τουλάχιστον άλλες έξι.
Το κύμα καύσωνα επεκτείνεται από τα σύνορα με τον Καναδά μέχρι το Τέξας και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί συνοδεύεται από έντονη υγρασία.
Οι αρχές καλούν διαρκώς τους κατοίκους, ιδίως τους ηλικιωμένους, να μείνουν στα σπίτια τους εφόσον διαθέτουν κλιματισμό, διαφορετικά να καταφύγουν σε κάποιο κλιματιζόμενο εμπορικό κέντρο. Η εταιρεία παραγωγής ενέργειας Pepco ζήτησε από τους πελάτες της να κάνουν οικονομία στο ρεύμα για να αποφευχθούν τυχόν διακοπές λόγω αυξημένης ζήτησης.
source: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...