Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011

Βάρεσε "κανόνι" μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων των ΗΠΑ


«Κανόνι» βάρεσε η διαχειρίστρια εταιρεία της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων Applebee’s...
 
Βάρεσε κανόνι μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων των ΗΠΑ
στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, την περασμένη Παρασκευή, στο διάστημα που μεσολαβεί από το νυχτερινό κλείσιμο του μαγαζιού μέχρι το ξεκίνημα της πρωινής βάρδιας, τα έξι εναπομείναντα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέβασαν αιφνιδίως ρολά. Παράλληλα, η διαχειρίστρια εταιρεία Milomel Hellas, η οποία έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης του σήματος Applebee's για την Ελλάδα και τις χώρες των Βαλκανίων, φέρεται να έχει διαλυθεί, με τα κεντρικά γραφεία στο Κολωνάκι να παραμένουν κλειστά.


«Στον αέρα» βρίσκονται οι 150 εργαζόμενοι στα καταστήματα, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ γι' αυτή την εξέλιξη και είναι, όπως λένε, απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Η είδηση του ξαφνικού λουκέτου μεταδόθηκε ακόμα και από επίσημες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ.

Η αρχή του οικονομικού κατήφορου εντοπίζεται χρονικά στους πρώτους μήνες του 2009, όταν έκλεισαν τα δύο από τα συνολικά οκτώ καταστήματα της αλυσίδας που λειτουργούσαν έως τότε, εξαιτίας των «κοινωνικών αναταραχών» του Δεκεμβρίου του 2008, όπως ειπώθηκε από την εταιρεία.

Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, άρχισαν να παρουσιάζονται και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα, που συμπεριλάμβαναν καθυστερήσεις στην καταβολή των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων.

Η αλυσίδα εστιατορίων Applebee's είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο της και διαθέτει περισσότερα από 1.600 καταστήματα στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργούσαν οκτώ καταστήματα μέχρι τα τέλη του 2008.

Το πρώτο ελληνικό κατάστημα της αλυσίδας λειτούργησε το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από τρία χρόνια άνοιξε και δεύτερο -το πρώτο της Αττικής- στη Γλυφάδα. Το συγκεκριμένο κατάστημα, μάλιστα, βραβεύτηκε το 2005 ως «το πρώτο σε εβδομαδιαίες πωλήσεις» σε μια εσωτερική, διεθνή αξιολόγηση.
source: www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...