Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Tι να προσέξετε,... μετά το service



Απαραίτητος και ο δικός σας έλεγχος

Όταν παίρνουμε το αυτοκίνητό μας από το συνεργείο μετά το service, συνήθως είμαστε σίγουροι ότι όλα είναι καλά. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία, που πρέπει μετά να ελέγχουμε, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε ασφαλείς.

Α. Kαπάκια λαδιών
Αν στο συνεργείο δε φρόντισαν να βιδώσουν καλά τις τάπες των λαδιών (στο καπάκι του κινητήρα και στη βάση του κάρτερ), οι συνέπειες για εμάς θα είναι πολύ αρνητικές. Σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή στο χώρο του κινητήρα, κινδυνεύουμε με πυρκαγιά, ενώ αν το λάδι φεύγει από το κάρτερ, θα κολλήσει το μοτέρ. Γι αυτό, καλό θα είναι να σιγουρευτούμε, ότι τόσο η τάπα που βρίσκεται στον κινητήρα, όσο και αυτή στο κάρτερ είναι σωστά τοποθετημένες.

Β. Μπουλόνια ελαστικών
Σε περίπτωση που οι μηχανικοί του συνεργείου ασχολήθηκαν με τα φρένα του αυτοκινήτου σας, οφείλουμε να σιγουρευτούμε ότι όλα τα μπουλόνια τοποθετήθηκαν σωστά. Σε διαφορετική περίπτωση, φανταστείτε ότι οι συνέπειες ίσως είναι πολύ αρνητικές. Για να είμαστε λοιπόν ασφαλείς, αξίζει να ελέγξουμε τους τροχούς με το μπουλονόκλειδο.

Γ. Τα δοχεία των υγρών

Βασικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου μας, είναι οι εξής 3 κατηγορίες υγρών - ψυγείου, φρένων και τιμονιού. Σε κάθε τακτικό έλεγχο του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί πάντα τα ελέγχουν. Όπως είναι λογικό, αν κάποιο από τα δοχειάκα που τα περιέχουν μείνει ανοιχτό, οι δυσλειτουργίες που ενδέχεται να προκληθούν είναι σημαντικές. Ειδικά το υγρό των φρένων αν πάρει αέρα, θα στερηθούμε την υποβοήθηση, οπότε ένας μικρός έλεγχος με το χέρι είναι χρήσιμος.

Δ. Γρήγορος έλεγχος στα ηλεκτρικά

Αν στο συνεργείο ο ηλεκτρολόγος επενέβη σε κομμάτι του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου, ίσως στη διάρκεια της επισκευής δημιουργήθηκαν δυσλειτουργίες, που το προσωπικό εκεί δεν αντιλήφθηκε. Για το λόγο αυτό, αξίζει να ελέγχουμε από μόνοι μας τις βασικές ηλεκτρικές λειτουργίες του αυτοκινήτου που σχετίζονται με την ασφάλειά μας, όπως τη λειτουργία των φώτων, τους υαλοκαθαριστήρες, τα παράθυρα κ.λ.π.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...