Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

H "κατεστραμμένη" ελληνική επιχειρηματικότητα στους Τimes της... Ινδίας

"Δεν χρειάζεται ένας ακόμη συνασπισμός αποτυχημένων κομμάτων, αλλά νέοι άνθρωποι και ιδέες", αναφέρει το ρεπορτάζ.  
"Δεν χρειάζεται ένας ακόμη συνασπισμός αποτυχημένων κομμάτων, αλλά νέοι άνθρωποι και ιδέες", αναφέρει το ρεπορτάζ.
Η Ελλάδα είναι το τελευταίο διάστημα πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Δημοσιεύματα σχετικά με την ελληνική οικονομία αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις έχουν φιλοξενηθεί σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου, οι
οποίες δεν κάνουν λόγο με γενικό τρόπο για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι μπαίνουν σε λεπτομέρειες παρακολουθώντας από κοντά ακόμα και την εσωτερική κατάσταση της οικονομίας.
Στους σημερινούς Economic Τimes της Ινδίας φιλοξενείται ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν καταστραφεί”. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε σε ένα κατάστημα με χρυσαφικά στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο “όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες o επιχειρηματίας αντί να ασχολείται με το εμπόριο, περνάει τους τελευταίους μήνες παρακολουθώντας από την τηλεόραση την μία πολιτική κρίση να διαδέχεται την άλλη”.
“Τα αποτελέσματα της κρίσης φαίνονται στη μικρή επιχείρηση του κυρίου Τάσου από το γεγονός ότι του χρωστούν οι μόνιμοι πελάτες του 14.000 ευρώ και ο ίδιος δεν έχει κάνει ούτε μία πώληση για παραπάνω από τρεις μήνες και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς του ρεύματος”.
“Οι πολιτικοί παίζουν παιχνίδια με τους πολίτες. Η πόλη βράζει. Δεν είμαι διαδηλωτής αλλά σύντομα το ποτήρι θα ξεχειλίσει”, είναι τα λόγια του Έλληνα επιχειρηματία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα.
“Είναι γνωστό ότι η ελληνική οικονομία έχει καθοδική τάση”, σημειώνει η εφημερίδα “αυτό που δεν έχουν κατανοήσει ακόμα οι Αρχές είναι σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η στασιμότητα της στην αγορά”. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για την δραματική πτωτική τάση που παρουσιάζουν στην ελληνική αγορά οι κλάδοι του αυτοκινήτου καθώς και της μεταποίησης και αναφέρεται ότι “τα μικρά καταστήματα που ήταν η ψυχή της ελληνική οικονομίας διαλύονται μέρα με τη μέρα”.
Τέλος ο δημοσιογράφος στηριζόμενος στα λεγόμενα ενός συνταξιούχου οδηγού φορτηγού, ο οποίος έχει βγάλει τα λίγα χρήματα που έχει μαζέψει στη Σουηδία επειδή φοβάται πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, τονίζει πόσο αγανακτισμένοι είναι οι Έλληνες. “Είναι παράξενο που ακόμα ο κόσμος δεν έχει εισβάλει στο Κοινοβούλιο για να κάψει τους πολιτικούς”, φέρεται να λέει ο οδηγός και το ρεπορτάζ κλείνει λέγοντας ότι “όλα αυτά δείχνουν ότι ακόμη δεν χρειάζεται ένας ακόμη συνασπισμός αποτυχημένων κομμάτων και ηγετών αλλά να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, έξω από το πολιτικό κατεστημένο ”.  
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...