Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

Οι top 10 πόλεις-ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2012


Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet έφτιαξε μια λίστα με τις ιδανικότερες πόλεις-προορισμούς για το 2012. Κι εμείς σας την παρουσιάζουμε…

Μετά από μεγάλη ταξιδιωτική έρευνα και πολλές συζητήσεις, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet κατέληξε σχετικά με τις ιδανικότερες πόλεις-προορισμούς για το 2012. Όπως συνήθως, η λίστα περιλαμβάνει γνωστές αλλά ενδιαφέρουσες περιοχές και άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά επίσης άξιες για ένα ταξίδι τη χρονιά που θα έρθει.
Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις κάνουν ελκυστικούς μερικούς από τους προτεινόμενους προορισμούς, ενώ άλλες πόλεις προτείνονται για την ανανεωτική πνοή τους και τις δυνατότητες που προσφέρουν για ένα απολαυστικό ταξίδι.
Την επόμενη χρονιά οι παρακάτω πόλεις θα βρεθούν στο προσκήνιο, είτε για τα φεστιβάλ και τις διοργανώσεις που φιλοξενούν, είτε για τη νέα τους εικόνα. Σας τις παρουσιάζουμε…
1. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το Λονδίνο ( http://bit.ly/tzKs0p ) βάζει τα «καλά» του το 2012, φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες ( www.london2012.com ). Οι ανατολικές περιοχές της πόλης θα έχουν την τιμητική τους, αλλά και όλη η πόλη θα αναμορφωθεί. Δείτε την εντυπωσιακή γέφυρα Tower Bridge να ανοίγει καθώς περνούν τα πλοία από τον Τάμεση και χαθείτε στα πλήθη ανθρώπων από όλο τον κόσμο, επισκεφτείτε μουσεία, γκαλερί και θέατρα και περπατήστε στο νυχτερινό Λονδίνο. Η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, μας περιμένει…
2. Mουσκάτ, Ομάν
Το Ομάν ανανεώνεται σε όλα του τα… μέτωπα για να προσελκύσει διεθνή τουρισμό, από τα μουσεία του και τα αξιοθέατα, μέχρι τα θέρετρά του ( http://bit.ly/tYz6aD ). Η σύγχρονη πρωτεύουσα Μουσκάτ ( http://bit.ly/sBS5gm ), είναι το επίκεντρο όλων αυτών των αλλαγών, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυτελή καταλύματα και δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες και διασκέδαση. Το 2012 την τιμητική τους έχουν η περιοχή Qurum με τα outlet καταστήματα σχεδιαστών, η αγορά της παλιάς πόλης και τα θαλάσσια σπορ στην εντυπωσιακή ακτογραμμή της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης είναι τόσο φιλόξενοι και ευγενικοί με τους τουρίστες, που θα νιώσετε σα να βρίσκεστε στο… σπίτι σας. Σήμερα στη Μουσκάτ, ο ήλιος έχει ανατείλει για τα καλά!
3. Bengaluru (Bangalore), Ινδία
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Ασίας, η Μπανγκαλόρ ( http://bit.ly/vq0tC8 ) αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της, όταν πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό προτεινόμενων ταξιδιωτικών προορισμών και βρίσκεται στο προσκήνιο της ταχείας οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης που γνωρίζει η Ινδία ( www.karnataka.com/tourism/bangalore ). «Εθισμένη» στην καλή ζωή, αυτή η μητρόπολη της Νότιας Ινδίας, συγκεντρώνει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως νόστιμη κουζίνα, κουλτούρα και «ζωντανούς» κατοίκους. Όσο για τις μετακινήσεις σας, το νέο Μετρό υψηλής ταχύτητας που λειτουργεί στην πόλη, θα εξασφαλίσει άνεση και ασφάλεια στις διαδρομές σας.
4. Cádiz, Ισπανία
Μπορεί να θυμίζει κάτι από την παλιά Ισπανία της χαλαρότητας, με τους ηλικιωμένους να ανακατεύονται με τους νέους στις γεμάτες πλατείες με τα καφέ, αλλά μία φορά το χρόνο, η… ραστώνη του Cádiz ( http://bit.ly/spROmt ) μετατρέπεται σε ένα ζωηρό πανηγύρι, με ένα δεκαήμερο καρναβάλι όπου όλοι πίνουν, τραγουδούν και χορεύουν ( www.cadizturismo.com ). Οι ντόπιοι φημίζονται σε όλη την Ισπανία για την σπιρτάδα τους και αυτή τίθενται σε δοκιμασία κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του Φεβρουαρίου, όπου ομάδες εκτελούν σατιρικά σκετς. Το Cádiz χρήστηκε Ιβηρο-Αμερικανική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 - πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη τιμάται ανάλογα. Μπορεί να μην έχει τα ίδια πλήθη τουριστών με τη Σεβίλλη ή την Κόρδοβα, αλλά λίγα μέρη ενσαρκώνουν το πνεύμα της τολμηρής Ανδαλουσιανής ζωής όπως το Cádiz.
5. Στοκχόλμη, Σουηδία
Η ταινία «Το κορίτσι με το τατουάζ» ίσως έκανε τη σουηδική πρωτεύουσα ελκυστική σε περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα ( www.visitstockholm.com/en ). Η Στοκχόλμη ( http://bit.ly/ti9dGj ) φαίνεται να είναι στα καλύτερά της, μια σαγηνευτική πρωτεύουσα, cozy αλλά και κοσμοπολίτικη, εναλλακτική και χωρίς κόπο γραφική. Με μοντέρνα καταστήματα και μποέμ μπαρ, το νησί Södermalm είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να πάει κανείς, ενώ τα εντυπωσιακά πάρκα του Djurgården, το κάνουν ιδανικό για μια βόλτα το βράδυ. Ομολογουμένως η Στοκχόλμη δεν ήταν ποτέ ένας οικονομικώς προορισμός, αλλά ακόμα κι αν σας αφήσει άδειο το πορτοφόλι, θα σας μείνει αξέχαστη.
6. Guimarães, Πορτογαλία
Αυτή η πόλη στη βόρεια Πορτογαλία ( http://bit.ly/tIzCZh ), έχει απίστευτες ομορφιές και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά μυστηριωδώς δεν έχει υπερβολικό ξένο τουρισμό ( www.guimaraesturismo.com ). Η παλιά πόλη αποτελεί μια γοητευτική σύνθεση μεσαιωνικών κτηρίων με κεραμοσκεπές, επιβλητικά αρχοντικά και παλάτια και περιβάλλεται από ένα εκπληκτικό κάστρο. Η προσεχής χρονιά είναι η καταλληλότερη για να την επισκεφθείτε, καθώς η πόλη θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεδομένης της ήδη εντυπωσιακής πολιτιστικής σκηνής της και του νεανικού πληθυσμού της, η πόλη θα αποτελέσει επίκεντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας όλο το χρόνο, με δημιουργούς και καλλιτέχνες από όλη την Πορτογαλία και την Ευρώπη για να παρουσιάσουν το έργο τους.
7. Σαντιάγο, Χιλή
Τα τελευταία γεγονότα του μεγάλου σεισμού και των παγιδευμένων ανθρακωρύχων, έφεραν τη Χιλή στο παγκόσμιο προσκήνιο για κακό λόγο. Όμως τα πράγματα άλλαξαν από τότε και η χώρα έδειξε το αισιόδοξο πρόσωπό της, αλλάζοντας ριζοσπαστικά ( www.tourismchile.com ).
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός έχουν έρθει στο προσκήνιο, ενώ έχουν ανοίξει νέα μουσεία. Η νόστιμη κουζίνα και η συναρπαστική νυχτερινή ζωή, σε συνδυασμό με τα εγκαίνια το 2012 του υψηλότερου κτηρίου στην ήπειρο, του 70όροφου Torre Gran Costanera, αποτελούν μερικούς ακόμη λόγους για να επισκεφτούμε το Σαντιάγο ( http://bit.ly/vXPp11 ) της Χιλής. Κοντινές εκδρομές μπορούν να γίνουν προς τις κορυφές των Άνδεων ή στους ειδυλλιακούς αμπελώνες των κοιλάδων Casablanca, Maipo και Colchagua για ποδηλατάδα και οινογνωσία.
8. Χονγκ Κονγκ
Η διάθεση στην πιο απελευθερωμένη πόλη της Κίνας, είναι πιο ζωντανή και έντονη από ποτέ ( www.discoverhongkong.com ). Αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική χρονιά για το Χονγκ Κονγκ ( http://bit.ly/sPBYQc ), καθώς συνεχίζει την πορεία του προς την πλήρη δημοκρατία. Η θεατρική και μουσική σκηνή είναι ιδιαίτερα πλούσια, όπως και όλες οι μορφές τεχνών. Απολαύστε τη θέα των ουρανοξυστών βαδίζοντας πάνω στους λόφους, πριν ψωνίσετε σε κάποια από τις πλωτές αγορές ή χαθείτε στη μαγεία ενός επιβλητικού ναού. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε εκδρομές για πεζοπορία στα πιο μαγευτικά μονοπάτια της Ασίας. Ό, τι αποφασίσετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φαγητό σε μερικά από τα 11.000 εστιατόρια της πόλης.
9. Ορλάντο, ΗΠΑ
Το 2012 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για το Orlando ( http://bit.ly/rQ7YQo ), καθώς θα φιλοξενήσει το 61ο NBA All-Star Weekend (25 και 26 Φεβρουαρίου). Το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, φέρνει μαζί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του μπάσκετ και της μουσικής, για διαγωνισμούς «καρφωμάτων», parties, συναυλίες και φυσικά το All-Star Game. Οι περισσότεροι δε θα παραλείψουν να επισκεφτούν τα θεματικά πάρκα, αλλά και η ίδια η πόλη αξίζει την προσοχή σας ( www.visitorlando.com ). Επισκεφτείτε την περιοχή «Milk District», μια γειτονιά σε ανάπτυξη, με ετερόκλητα εστιατόρια, μπαρ, βιβλιοπωλεία και studio τατουάζ, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο ανατολικά του κέντρου της πόλης.
10. Darwin, Αυστραλία
Μπορεί κάποτε να υποτιμούσαμε την πόλη Darwin ( http://bit.ly/uJ1P8g ) της Αυστραλίας ως πόλη των ψαράδων, των ονειροπαρμένων χίπις και των λαϊκών, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Με μια ανανεωμένη νυχτερινή σκηνή, πλούσιες αγορές και εστιατόρια και παγκόσμιας κλάσης ζώνες άγριας φύσης σε απόσταση αναπνοής, η πόλη Darwin αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της Αυστραλίας ( www.enjoy-darwin.com ). Κάντε βόλτες στο ανακαινισμένο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, με τα μπαρ και τα εστιατόρια ή επισκεφτείτε τις γκαλερί και τις αίθουσες τέχνης της ανατολικής ακτής. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην αγορά τροφίμων Mindil Beach Sunset Market και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα του Τιμόρ.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...