Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Cocooning, xειμώνας έρχεται, ζέστανε το σπίτι σου,... γιατί θα πέσει να σε πλακώσει


Κάθε φορά που κοιτάζω ένα περιοδικό διακόσμησης, αισθάνομαι ότι μένω σε αχούρι. Εννοείται ότι το ξεφυλλίζω! Φυσικά και ζηλεύω. Ξέρετε πότε χαλάρωσα; Όταν αγάπησα το σπίτι μου με τα ελαττώματα του και πολύ απλά άρχισα να παίρνω ιδέες. Αρχίζει να κάνει κρύο και καθώς κατεβάζεις τα χειμωνιάτικα, ντύσε και το σπίτι σου.
Επειδή ο καιρός κι εσύ κρυώνεις, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις ολόκληρο το σπίτι για να νιώθεις πιο ζεστά. Απλά κάνε μερικές αλλαγές. Τα υλικά που πρέπει να επιλέξεις, δεν χρειάζεται να είναι ακριβά, αλλά να σου δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και σιγουριάς.


Το ξύλο, τα φύλλα, τα γήινα χρώματα είναι βασικά. Το μάλλινα, τα χνουδάτα, τα βελούδινα, τα γούνινα (αληθινά και ψεύτικα) απαραίτητα.

 

Γέμισε το σπίτι με μαλακά υφάσματα, κουβέρτες και χαλιά.


Κλείσε τις κουρτίνες μόνο όταν νυχτώνει και απόλαυσε το φως του ήλιου όταν είσαι σπίτι.


Όπως κατεβάζεις τα χειμωνιάτικα, έτσι κάνε και για τα μαξιλάρια σου. Ντύσε τα με πουλόβερ...



Στρώσε το σπίτι. Βάλε ένα χοντρό χαλί όταν μπαίνεις, για να νιώθεις αμέσως ζεστά.

 
Χρησιμοποίησε τις φλοκάτες της γιαγιάς. Βάλε τες κάτω από την καρέκλα του γραφείου σου ή ακόμα και πάνω στις καρέκλες. Έτσι μια κρύα τραπεζαρία μπορεί να γίνει φιλόξενη και ζεστή.

 

Θυμάσαι που έχει κρύψει τα κιλίμια που με αγάπη σου έδωσε και πάλι αυτή η γιαγιά; Μπορείς να τα στρώσεις και πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ή μήπως είναι καλύτερα να τα βάλεις δίπλα από την μπανιέρα;Τι σε νοιάζει άμα λερωθούν; Πεταμένα δεν τα είχες; Πες το και new ethnic.


 
Άναψε κεριά. Εκτός του ότι είναι φθηνά, είναι εύκολα και δίνουν καταπληκτικό φωτισμό. Αν έχεις τζάκι, ετοίμασε το χώρο να κουρνιάζεις γύρω του. Έχε εύκολες τις κουβέρτες...


Τα λουλουδάτα και έντονα σχέδια δεν είναι ιδανικά για τον χειμώνα, σε αντίθεση με ασπρόμαυρα μοτίβα ή τα animal prints.


 

Οι ταπετσαρίες σε βγάζουν από τον κόπο του βαψίματος. Ντύσε ένα κομμάτι του σαλονιού ή της κουζίνας σου (ή όλο το δωμάτιο) και αμέσως θα αλλάξει η διάθεσή σου.


Πάλι χάλια, νιώθω...
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...